Ενημερωτικά Δελτία

 Ενημερωτικό Δελτίο

Δεκέμβριος 2018-Απρίλιος 2019

αρ. δελτίου 55

 

Λεωφ. Κυρηνείας 91, 2113 Αγλαντζιά

Τ. Θ. 14069, 2153 Αγλαντζιά

Τηλ. 22462951 Φαξ 22462952

Email: lefkoniko@cytanet.com.cyΙστοσελίδα: dimoslefkonikou.org

 

 

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

Επικοινωνώ μαζί σας με τη νέα χρονιά και σας εύχομαι να ξανοιχτούμε με ελπίδα στη χρονιά που διανύουμε και να ξεκλειδώσουμε τα όνειρα, τις επιθυμίες και τους στόχους μας.

 

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι με πληροφόρησαν από τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά ότι, ανάμεσα στα τρία κοιμητήρια που θα αναστηλωθούν, είναι και το κοιμητήριο Λευκονοίκου. Η Επιτροπή θα αναλάβει να επιδιορθώσει το περιτοίχισμα και ο καθένας από μας θα αναλάβει να διορθώσει τους τάφους της οικογένειάς του. Θα γίνει σχετική ανακοίνωση πώς θα προχωρήσουμε και με ποιους όρους. Ήταν μια πάγια θέση μας τα τελευταία χρόνια ότι πρέπει να φροντίσουμε τους τάφους των κεκοιμημένων μας, και είχαμε κάνει κάποιες προσπάθειες που, με τη βοήθεια του Θεού, θα ευοδωθούν.

 

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ 2017-2018

Επίσης, με χαρά σας παρουσιάζουμε το Λεύκωμα «Πεπραγμένα Δήμου Λευκονοίκου 2017-2018» , όπου φαίνονται οι δράσεις του Δήμου μας αυτά τα δύο χρόνια.

Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο που υιοθέτησε την εισήγησή μου για την έκδοση του Λευκώματος αυτού, γιατί πιστεύω ότι είναι η Ιστορία της προσφυγιάς μας. Αφήνουμε ένα μνημείο στο διηνεκές, στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Είναι μια εργασία επίπονη που αξίζει τον κόπο. Χαλάλιν για το Λευκόνοικό μας!

Προσπάθησα να βάλω όσες πιο πολλές φωτογραφίες μπορούσα. Δυστυχώς, παρόλη την προσπάθειά μου σε κάθε εκδήλωση να καλύπτω όλους όσοι συμμετέχουν, δεν είμαι επαγγελματίας, και αρκετές φωτογραφίες δεν μπορούσαν να δημοσιευτούν, γιατί δεν ήταν καθαρές. Σας παρακαλώ, για τη φετινή χρονιά να μου στείλετε, όσοι θέλετε, άρθρα και ποιήματα σχετικά με το Λευκόνοικο, για να τα δημοσιεύσουμε.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

Το Λεύκωμα θα παρουσιαστεί στις 17 Απριλίου 2019, στις 7:30 μ.μ., στο Οίκημα του Δημαρχείου μας στη Λευκωσία και όσοι έρθουν θα το πάρουν.

 

Σας παρακαλώ να επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα μας dimoslefkonikou.org, για να ενημερώνεστε για τα νέα του Δήμου μας.

 

Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη

Δήμαρχος Λευκονοίκου

 

ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ο Δήμος Λευκονοίκου δέχεται αιτήσεις για μια θέση γραμματειακής υποστήριξης του Δήμου, με το σύστημα Αγοράς Υπηρεσιών.

Πληροφορίες από τον κ. Λούη Αθανασίου, τηλ.22462951 ή 99542078.

 

Παρουσίαση Βιβλίου

Στις 14 Δεκεμβρίου 2018, έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Γιούλας Λεωνίδου  “ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ”, στο Οίκημα του Δήμου Λευκονοίκου στη Λευκωσία.

Εκδήλωση Σχολικής Εφορίας

Στις 21 Δεκεμβρίου 2018, η Σχολική Εφορία Λευκονοίκου, σε μια όμορφη τελετή, βράβευσε τους άριστους μαθητές και μαθήτριες που κατάγονται από το Λευκόνοικο. Η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας κ. Χριστίνα Παπασολομώντος παρουσίασε την Ιστορία της Εκπαίδευσης στην Κωμόπολή μας. Ταυτόχρονα, τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ελένης Θ. Σαββίδου και Κυριακής Θούπα απένειμαν τις υποτροφίες προς φοιτητές και φοιτήτριες από το Λευκόνοικο. Επίσης, τιμήσαμε και τον ευεργέτη του Δημαρχείου μας, μ. Χριστοφή Οικονομίδη, του οποίου αναρτήσαμε τη φωτογραφία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Χριστοφή Οικονομίδη.

Σπουδαστική χορηγία από το Ίδρυμα LETSHELP

Την Παρασκευή, 21/12/2018, απονεμήθηκε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Σχολικής Εφορίας Λευκονοίκου , από το Ίδρυμα LETSHELP,  η σπουδαστική Χορηγία ποσού ευρώ 1500, στην τριτοετή φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ, Μαριλένα Ιωάννου, εκ Λευκονοίκου , η οποία χορηγία δίδεται ετήσια εις μνήμη των γονέων του κ. Σωτήρη Πίττα, Ιδρυτή του LETSHELP, Kυριάκου και Παναγιώτας Πίττα.

Παιδικές Χριστουγενιάτικες Γιορτές

Πραγματοποιήθηκαν οι παιδικές Χριστουγεννιάτικες Γιορτές στη Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, που διοργάνωσε ο Δήμος Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο». Τα παιδιά διασκέδασαν με  ταχυδακτυλουργό και πήραν δώρα από τον Άγιο Βασίλη, ενώ ακολούθησε και η κοπή της Βασιλόπιτας.

Διανυκτερεύσεις στην Πάφο

Για δύο συνεχή Σαββατοκύριακα, (26-27 Ιαν. και 2-3 Φεβρ.) τα Επαρχιακά Συμβούλια Λεμεσού και Λευκωσίας, του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», διοργάνωσαν, με μεγάλη επιτυχία, διήμερες εκδρομές σε ξενοδοχείο στην όμορφη Πάφο.

Διάλεξη για τον διαβήτη

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημαρχείο Λευκονοίκου πραγματοποιήθηκε μια πολύ επιμορφωτική και ενδιαφέρουσα διάλεξη για τον διαβήτη από τον Δρα Αράμ Κάτσιο, που διοργάνωσε το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», επαρχίας Λευκωσίας.

Απογευματινή συγκέντρωση γυναικών στη Λεμεσό για τη Μέρα της Γυναίκας

Στις 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των γυναικών του Λευκονοίκου στη Λεμεσό για τη Μέρα της Γυναίκας. Η κ. Παναγιώτα Νικολαΐδου μίλησε για τη συμμετοχή των γυναικών του Λευκονοίκου στον Αγώνα της ΕΟΚΑ, και  στη συνέχεια και άλλες γυναίκες ανέφεραν και δικές τους εμπειρίες και θύμησες.

Συμμετοχή Δήμου Λευκονοίκου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1821, στη Νέα Ιωνία

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου, αποτελούμενη από τη Δήμαρχο, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Θεόδωρο Πόππο, μαζί με τρεις μαθητές με καταγωγή από το Λευκόνοικο,  ταξίδεψαν στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του αδελφοποιημένου Δήμου της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη δοξολογία και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1821. Την παρέλαση άνοιξε η αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου, κρατώντας το Λάβαρο του Δήμου, μαζί με την ελληνική και την κυπριακή σημαία, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης. Η Δήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής εκφράζουν για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους στον Δήμο Νέας Ιωνίας!

Εκδήλωση Εθνικών Επετείων και 80χρονα Δήμου Λευκονοίκου

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, στις 7:30μ.μ., ο Δήμος Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», μαζί με άλλα οργανωμένα Σύνολα του Δήμου, γιόρτασαν τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης  Απριλίου 1955, με ομιλία της Δρος Χριστίνας Παπασολομώντος, σε μια όμορφη εκδήλωση στη Λεμεσό, στην Αίθουσα της Α΄ Τεχνικής Σχολής. Ταυτόχρονα, γιόρτασαν και την Ογδοηκοστή Επέτειο από την Ίδρυση του Δήμου Λευκονοίκου, με ομιλία από τη Δήμαρχο, η οποία σε μια ιστορική αναδρομή παρουσίασε το μεγαλείο και τη μεγάλη προσφορά της γενέτειράς της σε όλους τους τομείς.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Λευκονοίκου, μαζί με τους άλλους φορείς, τίμησαν τρεις επιφανείς δημότες τους για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην έκδοση του περιοδικού «Το Λευκόνοικο»: τον π. Κυριάκο Ρήγα, τον κ. Γρηγόρη Κλόκκο και την κ. Αντρούλα Πασχαλίδου.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε το Λεύκωμα που εξέδωσε ο Δήμος Λευκονοίκου με τίτλο: «Πεπραγμένα Δήμου Λευκονοίκου 2017-2018», το οποίο διανέμεται δωρεάν σε όλο τον κόσμο που θα έρχεται στις εκδηλώσεις μας.

Η εκδήλωση  διανθιζόταν από τραγούδια από νέα παιδιά του Λευκονοίκου, τα οποία απέδειξαν ότι συνεχίζουν την παράδοση της κωμόπολής τους και γέμισαν όλους και όλες με περηφάνια. Τραγούδησαν η Γαβριέλλα Ασημένου και ο Ανδρέας Πόππος, ενώ στο πιάνο συνόδευε η Έλενα Πιστόλα Κέστα. Το πρόγραμμα παρουσίαζε με εξαιρετικό τρόπο η Δρ Γεωργία Παπανικολάου Ζεβεδαίου.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

     

     


  • Κοινοποιήστε: