Ενημερωτικά Δελτία

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες, φίλοι και φίλες,

Νιώθω ευλογημένη, γιατί φέτος καταφέραμε και παρουσιάσαμε δύο εκδόσεις εμβληματικές.

Ευγνωμονώ όλους και όλες για την υπέροχη συνεργασία, τον Γέροντα Εφραίμ, τους Πανεπιστημιακούς φίλους μας, τους Επίτιμους Δημότες μας, αλλά ιδιαιτέρως τις καλές μου φίλες, την κ. Μάρω Εξηντάρη-Μήτσα και τη Δρα Ειρήνη Παρασκευά-Ροδοσθένους, για τη συνεισφορά τους στη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεών μας!

Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη,

Δήμαρχος Λευκονοίκου

 

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καταδικάζουμε έντονα την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη λεγόμενη εφημερίδα της κυβέρνησης του ψευδοκράτους ότι θα υπογραφεί πρωτόκολλο μεταξύ Τουρκίας και κατοχικού καθεστώτος για την παραχώρηση και χρήση του παράνομου αεροδρομίου του Λευκονοίκου στη διοίκηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής.  Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η γη του Λευκονοίκου ανήκει στους Λευκονοικιάτες που την πότισαν με τον ιδρώτα τους γενεές γενεών, και δεν τη χαρίζουμε σε κανένα. Η γη είναι δική μας και, όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα πάψουμε ποτέ να τη διεκδικούμε, εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου στον αδελφό Δήμο Νέας Ιωνίας

Καταρχάς, η αντιπροσωπία, η οποία αποτελείτο από τη Δήμαρχο και τον κ. Φωκά Ριρή,  εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις άπειρες ευχαριστίες της στον Δήμο Νέας Ιωνίας, και ιδιαιτέρως στη Δήμαρχο κ. Δέσποινα Θωμαΐδου,  για την αγάπη, την ευγένεια, την εγκαρδιότητα και την αβραμιαία φιλοξενία τους.

Φέτος, μετά από τρία χρόνια απουσίας, τρία παιδιά του Δήμου Λευκονοίκου είχαν την εξαιρετική τιμή να παρελάσουν στην εθνική μας επέτειο στην κεντρική λεωφόρο της Νέας Ιωνίας, και να καταχειροκροτηθούν από τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία θα τα συνοδεύει σε όλη τη ζωή τους.

Αναμφίβολα, όμως, όλοι και όλες φορτίστηκαν συναισθηματικά και με την εξαίσια πολιτιστική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο αδελφός Δήμος το βράδυ της Παρασκευής, 24ης Μαρτίου, προς τιμήν τους, με τραγούδια επετειακά  αλλά και με δύο τραγούδια για την Κύπρο, το Χρυσοπράσινο φύλλο και το παραδοσιακό Γιασεμίν.

Ο Δήμος δεξιώθηκε τους φοιτητές μας στην Αθήνα

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το βράδυ της 25ης Μαρτίου ο Δήμος Λευκονοίκου δεξιώθηκε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του που σπουδάζουν στην Αθήνα σε ένα κεντρικό εστιατόριο. Πέρασαν όλοι και όλες ένα υπέροχο βράδυ με ιστορίες για το Λευκόνοικο και τους ανθρώπους του. Ο Δήμος πιστεύει ότι αυτές οι ενέργειες τιμούν και φυλάττουν τη συλλογική μνήμη, αλλά και αποτελούν προσάναμμα ελευθερίας!

Παρουσίαση του λευκώματος «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα»

Ο Δήμος Λευκονοίκου διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα», την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, στο προσωρινό Οίκημα του Δήμου στο Πλατύ Αγλαντζιάς, Κυρηνείας 91. Συγγραφέας της έκδοσης αυτής του Δήμου Λευκονοίκου είναι η Δήμαρχος, και παρουσιάζει δεκαοκτώ ήρωες του Δήμου της δεκαετίας 1964-1974.

Ήταν μια εκδήλωση με έντονη συναισθηματική φόρτιση την οποία τίμησε με την παρουσία της η Εξοχότατη Πρόεδρος της Βουλής, κ. Αννίτα Δημητρίου. Στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων Οικ. Χριστοφή Οικονομίδη, το λεύκωμα παρουσίασαν τρεις εκλεκτοί πνευματικοί άνθρωποι, ο Καθηγητής Πέτρος Παπαπολυβίου και οι Επίτιμοι Δημότες Λευκονοίκου, ο Ποιητής και Ακαδημαϊκός Κυριάκος Χαραλαμπίδης και ο Πανεπιστημιακός και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Κυπριακή Εστία, Δρ Κυριάκος Ιωάννου.

Στην αντιφώνησή της η συγγραφέας, αφού ευχαρίστησε όλους και όλες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση τιμής στους ήρωες, αναφέρθηκε στην επώδυνη διαδικασία συγγραφής αυτού του λευκώματος, ευχαριστώντας τους συγγενείς των ηρώων για τη συνεργασία τους.  Το λεύκωμα διανθίζεται με στίχους Ελλαδιτών και Κύπριων ποιητών.

Εκδήλωση παρουσίασης της φωτοαναστατικής ανατύπωσης των οκτώ τευχών του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου, «Φωτεινή Πορεία»

Μεγάλες ευλογίες βιώσαμε την Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, στο οίκημα του Σωματείου μας, του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα, στην εκδήλωση παρουσίασης της φωτοαναστατικής ανατύπωσης του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου ” Φωτεινή Πορεία”, μια έκδοση της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Τους οκτώ τόμους του περιοδικού μας μάς πρόσφερε η σύζυγος του μ. φιλολόγου μας από τη Γιαλούσα, Γεώργιου Χατζηγεωργίου, κ. Χρυστάλλα Χατζηγεωργίου, με καταγωγή από το Λευκόνοικο, το 2018, όταν τιμήσαμε τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μας με τον Γέροντα Εφραίμ.

Ως Σύνδεσμος Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής- Γυμνασίου Λευκονοίκου, ευγνωμονούμε τον Γέροντα Εφραίμ και τους Επιμελητές της έκδοσης, τους Πανεπιστημιακούς Θεοδόση Πυλαρινό και Κυριάκο Ιωάννου, για την προσφορά τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αγαπημένο μας καθηγητή, κ. Γιάννη Λάμπρου. Ευχαριστούμε, επίσης, τους φίλους και τις φίλες που πήραν μέρος στην εκδήλωση,  όπως τον Δρα Κυπριανό Λούη, εκπρόσωπο του Υ.Π.Α.Ν., τη Δήμαρχο Ακανθούς, κ. Ελένη Χατζημιχαήλ, την κ. Καλλιόπη Καμιντζή-Σώζου, τον μουσικό κ. Μάριο Ιωάννου, τον κ. Θεόδωρο Καραγιάννη και την κ. Σόνια Μάρκου-Μορφή, όπως και όσους και όσες μάς τίμησαν με την παρουσία τους.


  • Κοινοποιήστε: