Ενημερωτικά Δελτία

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

επικοινωνώ  γι’ άλλη μια φορά μαζί σας για να σας ενημερώσω για τη δράση του Δήμου μας, που όπως θα έχετε αντιληφθεί είναι ένας πολύ ενεργός Δήμος στην προσφυγιά μας.

Φέτος, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, προγραμματίζουμε για το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Κιτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, το πρώτο μας Συνέδριο για τον Μητροπολίτη Κιτίου Κυπριανό Οικονομίδη από το Λευκόνοικο, μια εξέχουσα εκκλησιαστική φυσιογνωμία του νησιού μας.

Σας περιμένουμε να τιμήσετε το εκλεκτό τέκνο της κωμόπολής μας.

Επίσης, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι όλες οι συνεντεύξεις που πήραμε πέρσι για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ για το Λευκόνοικο έχουν αναρτηθεί στο You Tube με τίτλο «Μνήμες από το Λευκόνοικο».

Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη

Δήμαρχος Λευκονοίκου

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, μετά από πρόσκληση της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Φιλολόγων και του Σπιτιού της Κύπρου, παραβρέθηκε και μίλησε στο Συνέδριο για τον Εθνικό μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

 

            ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Την Τετάρτη 25/7/2018 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία» στη Λευκωσία η Εναρκτήρια τελετή των εργασιών της Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων :ΝΕΠΟΜΑΚ, ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ.

 ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ.

Στις 27 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε Τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων μας του 1974, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης μας, Πανοσιολογιότατος Πανάρετος Κυπριανού. Σε αυτό παραβρέθηκαν συγγενείς των ηρώων μας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Μπάκας, Γ. Σιακαλλή, Ν. Χριστοφή, Θ. Πόππος και Β. Κτίστη, εκπρόσωπος του Δήμου Καραβά, ο Κοινοτάρχης Λευκονοίκου κ. Ντίνος Γρηγορίου, ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκης Χριστοφόρου, ο Πρόεδρος κ. Πιερής Γυψιώτης και μέλη του Ε.Σ. του Σωματείου μας στη Λευκωσία, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του ΓΕΕΦ και της Αστυνομίας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» κ. Φωκά Ριρή  και Κατάθεση Στεφάνων. Ευχαριστώ τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Βίκη Κτίστη για την παρουσίαση της σεμνής αυτής τελετής.

Τέλος, καταθέσαμε μπουκέτα λουλουδιών στους τάφους των ηρώων μας που μας πρόσφερε η κ. Αντρούλα Χατζησωτηρίου, την οποία ευχαριστούμε.

 

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΣΧΟΛΗΣ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ

Στις 29 Ιουλίου τελέστηκε Μνημόσυνο των Ηρώων μαθητών  και καθηγητών μας στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Συνεστίαση στο Τρίκκης Πάλας στο Πεντάκωμο. Σε αυτή την εκδήλωση παραβρέθηκαν η κόρη του μ. γυμνασιάρχη μας Δημήτρη Βολονάκη από τη Σύμη, ΄Αννα Βολονάκη Σωτηρίου μαζί με τον σύζυγό της, και απόδημοι φίλοι μας, όπως ο ΄Ακης Στεφανίδης που ζει στη Νέα Υόρκη, και άλλοι που ζουν στην Αγγλία, όπως ο Μιχάλης Καμιντζής, το ζεύγος Δημήτρη και Σοφούλας Πελεκάνου-Χωματένου, η Μαρούλα Χωματένου, ο Σωτήρης Ιωάννου, ο Νίκος και η Ανδρούλα Μάρκου, η Μάρω Κούμα κ.ά.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ

Στις 30 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λευκονοίκου στο Δημαρχείο μας και συζήτησαν για τις προσεχείς δράσεις τους. Στις 27 Σεπτεμβρίου, σε νέα συνεδρία τους, στην παρουσία της συνδημότισσάς μας Στάλως Πατσιά και της μητέρας της Κατερίνας Πιττάκαρα Πατσιά,  αποφάσισαν ότι στις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Στάλως στο Οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Δύο νέοι του Λευκονοίκου μας διακρίθηκαν στον Αθλητικό Τομέα. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου βρέθηκε ανάμεσα στους Πρωταθλητές στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Beach Volley, ενώ η μαθήτρια Χριστονύμφη Δημήτρη Παίδιου πρώτευσε στο αγώνισμα του άλματος εις τριπλούν στη διεθνή συνάντηση παίδων- κορασίδων μεταξύ Κύπρου-Ελλάδος.

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε, από τον Δήμο και το Προσφυγικό Σωματείο της Ακανθούς, στις 5 Αυγούστου 2018, ο Μέγας Εσπερινός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, στο παρεκκλήσι του Χρυσοσώτηρα της Ακανθούς στην Ορόκλινη, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου. Στον Εσπερινό συμμετείχε πλήθος πιστών, ανάμεσά τους και η Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευκονοίκου κ. Νίκη Χριστοφή και κ. Θεόδωρος Πόππος. Μετά το πέρας του Εσπερινού, έγινε λιτάνευση της εικόνας του Χρυσοσώτηρα.

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΥ-ΖΩ

Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, η κ. Θεονίτσα Κιμήτρη, νύφη του Σταυρή Κιμήτρη, οργάνωσε φιλανθρωπικό καφέ στο σπίτι της στο Μαρώνι, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του Συνδέσμου ΕΥ-ΖΩ, στον οποίο παραβρέθηκαν και φίλες από την κωμόπολή μας. Συγκεντρώθηκαν €4.400,= τα οποία δόθηκαν στο Σύνδεσμο ΕΥ-ΖΩ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ

 1. Στις 13 Οκτωβρίου εκδρομή των συνταξιούχων μας στις Ιερές Μονές Αγίου Ραφαήλ και Αγίου Κενδέα, και γεύμα σε κέντρο της Ξυλοτύμπου.
 2. Αντιπροσωπεία του Δήμου μας, μετά από πρόσκληση, θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ για το Λευκόνοικο στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, στις 17 Οκτωβρίου, και στο Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης, στις 20 Οκτωβρίου. Η αντιπροσωπεία μας, αποτελούμενη από τη Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Φωκά Ριρή και κ. Σωτήρη Κόκκινο, προγραμματίζει κάποιες επαφές στη Βιέννη, με τη βοήθεια της Πρεσβείας μας εκεί.
 3. Εκδήλωση «Ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις του Λευκονοίκου – 1η Γιορτή του Οφτού» στο Σωματείο μας στη Λάρνακα, την Κυριακή 11/11/2018, με επιχορήγηση του Υπουργού Γεωργίας κ. Κ. Καδή, σε συνεργασία με το Ε.Σ. του Σωματείου μας στη Λάρνακα. Το οφτόν θα προσφερθεί δωρεάν. Γυναίκες του Λευκονοίκου θα ετοιμάσουν παραδοσιακά γλυκά.

4.Αποκαλυπτήρια Μνημείου των Ηρώων μας έξω από το Σωματείο μας στη Λάρνακα, ευγενής χορηγία του συνδημότη μας κ. Σωτήρη Πίττα, όπως και της προτομής του Βασίλη Μιχαηλίδη, χορηγία του Ιδρύματος Φώτος Φωτιάδης. Όλα          τα έξοδα, πέραν της προτομής, ανέλαβε ο κ. Σωτήρης Πίττας, τον οποίο και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά. Θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία

Παράκλησή μας:

 • Να βάζετε φωτογραφίες στις Μνήμες Λευκονοίκου
 • Να παρευρίσκεστε στις εκδηλώσεις μας
 • Όσοι έχουν διασώσει κειμήλια του Λευκονοίκου να μας ενημερώσουν για να τα καταγράψουμε
 • Να μας στείλετε τα μέιλ των παιδιών σας για καλύτερη επικοινωνία μαζί τους
 • Οι νέοι μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας μας
 • Υποστηρίζετε τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Λευκονοίκου, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να κάνετε αίτηση για τα βοηθήματα από τα Ιδρύματα, όπως και για την υποτροφία που παραχωρεί ο συνδημότης μας κ. Σωτήρης Πίττας μέσω του Ιδρύματος Letshelp
 • Πληροφορίες από τον Δήμο τηλ. 22462952

 

Λεωφ. Κερύνειας 91, 2113 Αγλαντζιά

Τ. Θ. 14069, 2153 Αγλαντζιά

Τηλ. 22462951 Φαξ 22462952

Email: lefkoniko@cytanet.com.cy

Ιστοσελίδα: dimoslefkonikou.org


 • Κοινοποιήστε: