Ενημερωτικά Δελτία

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες, φίλοι και φίλες,

Καλό φθινόπωρο! Φέτος, περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Πονέσαμε με τους ανθρώπους που κάηκαν από τις φωτιές, αλλά και με τα αδέλφια μας που κάηκαν τα σπίτια τους, γιατί εμείς ξέρουμε τί σημαίνει να χάνεις το σπίτι σου…

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την παραμονή της εορτής του Σωτήρος μας, βρεθήκαμε σε ένα χωριό του Ρεθύμνου, το Γεράνι, το οποίο είναι αδελφοποιημένο με το Γεράνι Αμμοχώστου. Εκεί, στην εκκλησία του χωριού, κάναμε τη γιορτή του Σωτήρος μας, και ο ιερέας μνημόνευσε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας.

Αξίζει να σας αναφέρω, επίσης, ότι η κ. Κυβέλη Τριανταφύλλου, κόρη της κ. Μάρως Σπανού και εγγονή του πρώην δημάρχου μας, μ. Μάρκου Σπανού, έκανε έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου μας, την Αίθουσα οικ. Χριστοφή Οικονομίδη, και όλα τα έσοδα από την πώληση των πινάκων της, 2010 ευρώ, τα δώρισε στα Φιλανθρωπικά μας Ιδρύματα. Την ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε κάθε ευλογία στη ζωή της.

Με ιδιαίτερη χαρά επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι είχα την εξαιρετική τιμή να συναντηθώ, σε εκδήλωση στην Αρχιεπισκοπή στις 24 Αυγούστου, με τον Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και τη σύζυγό του, κατά την επίσκεψή τους στο νησί μας. Τους πληροφόρησα ότι έχουμε κι εμείς Λευκό Οίκο και είμαι η Δήμαρχος του Λευκού Οίκου. Επίσης, ευχαρίστησα τον κ. Μενέντεζ για την προσφορά του σε όλο τον Ελληνισμό και την προσήλωσή του σε αρχές και αξίες διαιώνιες.

Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη,

Δήμαρχος Λευκονοίκου

 

Συνέδριο για τον Βασίλη Μιχαηλίδη

Ο Δήμος Λευκονοίκου ευχαριστεί τον Δήμο Στροβόλου και τον Όμιλο Λογοτεχνίας και Κριτικής (Ο.Λ.Κ.) για την αγαστή συνεργασία τους στην προετοιμασία και διεξαγωγή του διήμερου Συνεδρίου,

Βασίλης Μιχαηλίδης

Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ,

την Παρασκευή και το Σάββατο, 7 και 8 Ιουλίου 2023, στο Μουσείο Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στον Στρόβολο.

Το Συνέδριο, το οποίο ήταν ένα άρτια διοργανωμένο συνέδριο, τελούσε υπό την αιγίδα της Έντιμης Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στον άξιο δήμαρχο Στροβόλου, κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, για τη συνεργασία για ακόμη μια φορά με τον κατεχόμενο Δήμο μας και την αφειδώλευτη αγάπη του, όπως και τον φίλο πρόεδρο του Ομίλου, δρα Λεωνίδα Γαλάζη, αλλά και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, δρα Κυριάκο Ιωάννου, Επίτιμο Δημότη μας, για την τιτάνια προσπάθεια για την επιτυχία του Συνεδρίου μας.

Τέλος, ο Δήμος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους εκλεκτούς/-ές ομιλητές και ομιλήτριές μας, ανάμεσα στους οποίους/-ες και Ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα, που φώτισαν έτι περισσότερο τη ζωή και το έργο του λευκονοικιάτη ποιητή μας, με τις εξαίρετες ομιλίες τους. Δύο από αυτούς συνοδέψαμε, μαζί με τον σύζυγό μου, στο Λευκόνοικο και την Αμμόχωστο!

Τιμητική εκδήλωση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, Π.Ε. Ρεθύμνου, στη μνήμη του λευκονοικιάτη τουριστικού επιχειρηματία, Πανίκκου Χατζηκακού

Η αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου, αποτελούμενη από τη δήμαρχο, την αντιδήμαρχο και τον δημ. σύμβουλο κ. Φωκά Ριρή, επέστρεψε από το Ρέθυμνο, όπου μετέβη  μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αγίου Βασιλείου, Π.Ε. Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Ταταράκη, προς τη δήμαρχο Λευκονοίκου, για να συνδιοργανώσουν την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του εκλιπόντος τουριστικού επιχειρηματία,  λευκονοικιάτη Πανίκκου Χατζηκακού, ο οποίος υπήρξε ο σκαπανέας του τουρισμού στην Κρήτη.

Την εκδήλωση που έγινε στο Σπήλι, την Κυριακή, 6 Αυγούστου 2023, στις 8 μ.μ., στη μαγευτική κεντρική πλατεία, μετά το καλωσόρισμα των δύο δημάρχων, χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, κ. Κώστας Κουμής, ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Παπανδρέου και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Κώστας Σερέζης. Επίσης, εξ αποστάσεως χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, και η ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Ευγένιος Φραγκιαδάκης, για χρόνια συνεργάτης του μ. Χατζηκακού, ο οποίος μάς καθήλωσε με τη γλαφυρότητα του ύφους του, την ευγένεια και την αγάπη του για τον Πανίκκο Χατζηκακού, τον πρωτεργάτη της τουριστικής ανάπτυξης της Ελούντας, του Ρεθύμνου και γενικά της Κρήτης, μεταφέροντας την εμπειρία του από την Αμμόχωστο!

Η πολύ όμορφη εκδήλωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλου του κόσμου, τελείωσε με την προβολή του καταπληκτικού ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του τιμωμένου, της εξαίρετης δημοσιογράφου, κ. Εύας Λαδιά, με τίτλο: «Πανίκκος Χατζηκακού-ο καλός σπορέας της τουριστικής άνθησης στην Κρήτη», το οποίο μάς φόρτισε συναισθηματικά!

Ο Δήμος Λευκονοίκου, ο οποίος σεμνύνεται για τον μ. Πανίκκο Χατζηκακού, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Δήμο Αγίου Βασιλείου για την τιμητική εκδήλωση στον δημότη του, αλλά και σε όλους τους εκλεκτούς ομιλητές, ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, κ. Κώστα Κουμή, ο οποίος εκτίμησε το έργο και την προσωπικότητα του μ. Πανίκκου!

Τέλος, άπειρες ευχαριστίες εκφράζουμε στα παιδιά του μ. Πανίκκου, Σωτήρη, Νίκο και Κυριάκο, όπως και τις νύφες και τα εγγόνια του, για τη φιλοξενία και την αγάπη τους.


  • Κοινοποιήστε: