Ανακοινώσεις, Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Η αντιπροσωπία της Ε.Κ.Δ., η οποία απαρτίζετο από τον Πρόεδρό της, Δήμαρχο Κυθρέας, Δρα Πέτρο Καρεκλά, τον Αντιπρόεδρο, Δήμαρχο Μόρφου, κ. Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, τη Δήμαρχο Ακανθούς, κ. Ελένη Χατζημιχαήλ, τον Δήμαρχο Λαπήθου, κ. Νεοπτόλεμο Κότσαπα, τη Δήμαρχο Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, τον Δήμαρχο Λύσης, κ. Αντρέα Καουρή, και την Αντιδήμαρχο Κερύνειας, κ. Μαρία Κουρούγιαννη, έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Προέδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Δένδια, και τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Κατά τις συναντήσεις, η αντιπροσωπία της Επιτροπής επέδωσε Υπόμνημα με ανάλογη πολιτική τοποθέτηση, καθώς επίσης και διαφωτιστικό υλικό για την κατεχόμενη γη μας. Ταυτόχρονα, έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το πολιτικό μας πρόβλημα και τις αρνητικές παρενέργειές του, ιδιαίτερα για τον προσφυγικό κόσμο.

Η αντιπροσωπία συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας.

Στόχος της Αποστολής στην Αθήνα ήταν να μεταφέρει προς την Κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και τον αδελφό ελληνικό λαό, το αίτημα του προσφυγικού κόσμου της Κύπρου για εντατικοποίηση της προσπάθειας σε κάθε διεθνές βήμα, ώστε ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου το οποίο έχει παραβιάσει η Τουρκία κατάφωρα το 1974, και εξακολουθεί να το πράττει συστηματικά έκτοτε, με παράνομες ενέργειες σε ξηρά και θάλασσα. Ιδιαίτερα τώρα, με τη συγκυρία της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τη συντονισμένη και έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, ο προσφυγικός κόσμος της Κύπρου συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα του, ώστε να μην ξεχαστεί η αδικία που επιτελείται εδώ και δεκαετίες σε βάρος της Κύπρου και να υπάρξει σύντομα δικαίωση.

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της, τόσο προς τους Ελλαδίτες Αξιωματούχους για τις πολύ παραγωγικές και ειλικρινείς συζητήσεις που έγιναν όσο και προς την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία αλλά και την Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα για τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της αποστολής.

 


  • Κοινοποιήστε: