Προσωπικότητες Λευκονοίκου

Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου

Έπεσε ο πλάτανος. Ο γίγαντας του Λευκονοίκου. Ο λεβεντάνθρωπός μας. Ο αξιαγάπητος. Η χαρισματική προσωπικότητα. Ο Τζιώρτζης μας ο αξιολάτρευτος, ο καλόκαρδος, ο γενναιόδωρος γιος του Κυριάκου, του Τζιατζιή, και της Μυροφόρας, από το γένος του ευεργέτη μας, του Γεώργιου Καμιντζή.

Η ζωή και η δράση του στην παροικία του Λονδίνου είναι γνωστή σε όλους. Παρών σε όλους τους αγώνες για την Κύπρο μας, ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του, την κωμόπολή μας. Πρωτοστάτησε μαζί με τους αδελφούς του, Μιχαλάκη και Οδυσσέα, στη συλλογή οικονομικής βοήθειας σε δυσπραγούντες συνδημότες μας, ευθύς μετά την εισβολή. Ήταν η μεγάλη αγκαλιά που χωρούσε κάθε συμπατριώτη μας, κάθε Έλληνα που βρισκόταν στο Λονδίνο. Φιλάνθρωπος και πατριώτης.

Ψυχή του πασίγνωστου κέντρου «Ελιζέ» στο Λονδίνο, όπου κάθε βράδυ για πολλά χρόνια χόρευε τα ποτήρια με το δικό του μοναδικό μπρίο και κέφι, ένας πραγματικός «showman», ένας γλεντζές, ένας αρχοντάνθρωπος, που με την έμφυτη ευγένεια, το χαμόγελο, την καλοσύνη, την προσήνειά του, το χιούμορ του, την ευφυία του, συναναστράφηκε και γλέντησε με βασιλείς και διάσημους, ανθρώπους του θεάτρου, της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, αλλά και με απλούς ανθρώπους, και σε όλους άφησε τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Ήταν ένας λεβέντης, ένας ωραίος Έλληνας του Λευκονοίκου, με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, ωραίος στο σώμα και στην ψυχή! Ήταν ο «Ζορμπάς» του Λευκονοίκου, όπως τον χαρακτήρισε ο καλός του φίλος, κ. Μιχαλάκης Τακούσιης.

Η ρήση των αρχαίων Ελλήνων «Ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, αν άνθρωπος ή», ταιριάζει απολύτως στην περίπτωση του Τζιώρτζιη μας.

Συλλυπητήρια στην αφοσιωμένη σύζυγό του, κ. Μάρω, στην κόρη του και στην αδελφή του, κ. Νίκη Καραγιώργη.

Αιωνία η μνήμη αυτού.

Καλό ταξίδι στον κόσμο τον αληθινό.

Χαιρετίσματα στους Λευκονοικιάτες μας, τους τιμαριώτες τ’ ουρανού. Θα συναντήσεις στον κόσμο τον αληθινό και τον γιο σου Κυριάκο, τα αδέλφια σου, τους γονείς σου!

Καλό παράδεισο. Τζιώρτζιη μας!


  • Κοινοποιήστε: