Τεθνεώτες-Επικήδειοι

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022, 2 μ.μ.
Ι. Ν. Απ. Βαρνάβα, Κάτω Πολεμιδίων

Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη,
Δημάρχου Λευκονοίκου

Αγαπημένη μου θεία Αντιγόνη,

Φεύγεις πλήρης ημερών. Έζησες 92 ολόκληρα χρόνια. Είσαι ευλογημένη, γιατί είδες το δέντρο της οικογένειάς σου να απλώνεται και να βγάζει νέα βλαστάρια. Απέκτησες με τον μ. σύζυγό σου, Κυριάκο, 3 παιδιά, 3 αγόρια, τον Σωτήρη, τον Αχιλλέα και τον Μάριο, 8 εγγόνια και 10 δισέγγονα.

Γονείς σου ήταν ο Κυριάκος Λαζαρίδης και η Μαρουλού Κόκκινου. Αδέλφια σου ήταν η Δέσποινα που ήταν παντρεμένη στον Μαραθόβουνο, η Κατίνα η οποία ήταν και εθελόντρια στην αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου πολέμου στην Αίγυπτο, η Σοφία η οποία έζησε στην Κοντέα, αλλά και ένας μικρός αδελφός που πέθανε εφτά χρονών από μανιτάρια, ο Αχιλλέας, του οποίου το όνομα έδωσες στον δεύτερο γιο σου.

Πάντα ήσουν γλυκύτατη, καλοσυνάτη, καλοδούλα. Πολύ δραστήρια και κοινωνική, πρόσχαρη. Σε θυμάμαι με πολλή αγάπη, θυμάμαι την αγάπη που είχατε με τον παπά μου με τον οποίο ήσασταν μακρινά ξαδέλφια, από τη γιαγιά μου τη Ζήνα.

Πάντα δούλευες. Πρώτα στο φυτώριο Λευκονοίκου, μαζί με την αδελφή σου τη Σοφία και τον γαμπρό σου, και όταν έφυγαν για την Κοντέα, για να αναλάβει ο γαμπρός σου το φυτώριο εκεί, συνέχισες με το ράψιμο. Ήσουν πολύ καλή ράφταινα και αξιοποίησες την τέχνη σου και στην προσφυγιά μας.

Πάντα ήσουν δίπλα στην οικογένειά σου, στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου τα οποία μεγάλωσες με πολλή αγάπη.

Ο καλός Θεός μας να δώσει παρηγοριά στα παιδιά, στις νύφες, στα εγγόνια και στα δισέγγονά σου. Δεν είναι εύκολος ο αποχωρισμός από τη μάνα. Κόβεται ο ομφάλιος λώρος.

Θεία Αντιγόνη,
Να πας στο καλό.

 

Μακαρία η οδός ή πορεύει σήμερον.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, μακριά από το Λευκόνοικό μας! Καλό παράδεισο!


  • Κοινοποιήστε: