Τεθνεώτες-Επικήδειοι

Επικήδειος στη Μυροφόρα Κουτσουλίδου

Σάββατο, 23 Μαΐου 2020, Ώρα:11:00 π.μ.

Ιερός Ναός Παναγίας Αγίας Φύλας

 

Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη

Δημάρχου Λευκονοίκου

Κηδεύουμε σήμερα άλλη μια κυρία της κωμόπολής μας που έφυγε πλήρης ημερών, μακριά από το Λευκόνοικό μας. Τη Μυροφόρα Κουτσουλίδου, του Χρίστου και της Ελένης, αδελφή του Κίκη, της Παναγιώτας, της Μαρούλας και του Νίκου. Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1931. Από την οικογένεια του Θεόδουλου Καλλίνικου, του Άρχοντα Πρωτοψάλτη μας.

Τέσσερα χρόνια τώρα βρισκόταν στο κρεβάτι, κι όμως δεν βαρυγγώμησε. Δεν παραπονέθηκε ποτέ. Πάντα υποδεχόταν όλους που την επισκέπτονταν με το χαμόγελο στα χείλη. Πρόσχαρη και καλόκαρδη μέχρι τέλους. Ευγενής και καλοσυνάτη.

Η Μυροφόρα μεγάλωσε με τις αρχές της οικογένειάς της και της γενέτειράς μας. Νοικοκυρά και καλοδούλα, προκομμένη και άξια, παντρεύτηκε με τον Αντρέα Κουτσουλίδη και μεγάλωσε τα δυο παιδιά του, τον Πανίκκο και τη Μαρία. Γέννησε τρία παιδιά: τη Λένια, τον Χρίστο και τον Βασίλη. Ήταν κυρά κι αφέντισσα στο πλουσιόσπιτό της, μέχρι που ήρθε η καταραμένη προσφυγιά. Δύσκολα χρόνια, χάλκινα για όλους μας. Να έχεις τρία παιδιά να μεγαλώσεις, και μάλιστα στην εφηβεία.

Ο Θεός βοήθησε και αυτή την οικογένεια να ορθοποδήσει. Είδε τα παιδιά της να προκόβουν και χάρηκε τα εγγόνια της. Φεύγει πλήρης ημερών. Στα παιδιά και τα εγγόνια της εύχομαι να έχουν την εξ ύψους παρηγορίαν και να ζουν να τη θυμούνται.

Στη μακαριστή Μυροφόρα εύχομαι καλοτάξιδη να είναι η πορεία της προς το Φως. Αιωνία η μνήμη της.

Καλό παράδεισο και ελαφρύ ας είναι το χώμα που θα τη σκεπάσει!

 


  • Κοινοποιήστε: