Τεθνεώτες-Επικήδειοι

Λίγα λόγια αποχαιρετισμού στη Μυρούλα Πεταχτού- Πρωτοπαπά από το Λευκόνοικο
Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021
Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα, Συν. Στρόβολος 2
Ώρα: 3:30 μ.μ.
Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη
Δημάρχου Λευκονοίκου
Θυμάται το «Πανόραμα»
Θυμούνται ο γειτονιές…
Θυμούνται οι κάτοικοι του Λευκονοίκου…
Ένα όμορφο ζευγάρι που λικνιζόταν στους ρυθμούς του ταγκό και του βαλς σε διαγωνισμούς χορού στο εξοχικό κέντρο μας με την υπέροχη ονομασία «Πανόραμα», όραμα ζωής του ευπατρίδη Παναγιώτη Χαραλάμπους, του Στασή και της Τζυράς, αδελφού της Ναταλίας.
Πόση εντύπωση μας έκανε αυτό το ζευγάρι! Τι φιγούρες, τι σκέρτσο, τι ζωντάνια, τι μαεστρία! Μα και πόση αγάπη μεταξύ τους.
Πόση αγάπη στα κορίτσια τους, τα όμορφα, τα έξυπνα και τα καλοβαλμένα. Τη Ρίτα, την Πατρίτσια, την Κάτια και τη μικρή Πολίνα.
Θυμόμαστε τη γλυκύτητα, το χαμόγελο, την ευφυία, ευπροσηγορία, την προσήνεια, την καλοσύνη, τη νοικοκυροσύνη της θείας Μυρούλας.
Την θυμόμαστε να μας βοηθά, όπως βοηθούσε όλο τον κόσμο έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Λευκονοίκου γαρ, σε μια εποχή που λίγες κοπέλες μορφώνονταν αλλού.
Άνθρωπος της προσφοράς και της αγάπης, της ανιδιοτέλειας και της ευγένειας. Καλή χριστιανή, άξια και προκομμένη μεσαρίτισσα!
Κόρη του μ. του Πετακτού, που ξεχάστηκε το όνομά του που ήταν Πέτρος κι έμεινε η ιδιότητά του, και της Κατερίνας, σύζυγος του Μισιελή του Πολύβιου, του καλού και πρόσχαρου Λευκονοικιάτη.
Την θυμόμαστε στα τελευταία της, πάντα όμορφη και εύχαρις, να κάθεται έξω από το σπιτάκι της στην αυλή του σπιτιού της κόρης της Πολίνας.
Κι ύστερα να ακολουθεί τον δρόμο της φθοράς. Να γερνά, αλλά να γερνά όμορφα και αξιοπρεπώς.
Καλό ταξίδι, Μυρούλα μας.
Φεύγεις με τον πόνο του Λευκονοίκου μας.
Αυτό το σαράκι που κατατρώει όλο τον κόσμο μας.
Κανένας μας δεν ριζώνει στον ξένο τόπο…
Πας να συναντήσεις τον Πολύβιό σου και όλους τους δικούς σου.
Σου δίνουμε υπόσχεση ότι άμα έρθει η ευλογημένη ώρα, θα σε πάρουμε να αναπαυτείς στο Λευκόνοικό μας. Εδώ δεν είναι τόπος μας για να πεθάνουμε, που έλεγε κι ο ποιητής.
Αιωνία ας είναι η μνήμη σου.
Καλό παράδεισο.
Χαιρετίσματα σε όλους τους δικούς μας, τους τιμαριώτες τ’ ουρανού.

  • Κοινοποιήστε: