Τεθνεώτες-Επικήδειοι

Επικήδειος στον Μιχάλη Πήλικο, τέως Δήμαρχο Λευκονοίκου
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, Ώρα:5 μ.μ.
Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος, Αρχάγγελος
Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη
Δημάρχου Λευκονοίκου
Έφυγες πολύ νωρίς, Μιχάλη!
Ακόμη, δεν χάρηκες τα παιδιά σου!
Ακόμη, είχες τόσα πολλά να προσφέρεις!
Ακόμη, δεν ολοκλήρωσες την πορεία σου!
Τι να πούμε στη χαροκαμένη μάνα σου, τη θεία Μαρούλα, που σε καμάρωνε σε όλη τη ζωή σου; Καμάρωνε και ήταν πολύ περήφανη για τον Μιχάλη της που ήταν όμορφος σαν Άδωνις, άριστος μαθητής, ευφυής και οξυδερκής, προσηνής, καταδεκτικός, καλοσυνάτος και κεφάτος, λαμπερό μυαλό και ισχυρή προσωπικότητα;
Τι να πούμε στην αγαπημένη σου σύζυγο, τη Χαρίκλεια, που διαβήκατε μαζί από νεαρή ηλικία το μονοπάτι της ζωής, με την προσφυγιά να σας σπιρουνιάζει τα κόκκαλα; Ξεκινήσατε δυο νέα παιδιά ερωτευμένα, ξεριζωμένα από τη γη των προγόνων μας, με το βραχιόλι, όμως, της μόρφωσης, με ισχυρή παιδεία, με αρχές και ιδανικά διαιώνια, με στέρεο ηθικό κώδικα, με πείσμα και αποφασιστικότητα, με αρετή και ευπρέπεια, και πετύχατε τόσα πολλά στη ζωή σας! Διακριθήκατε και οι δύο στον τομέα σας, αφήσατε το στίγμα σας σε αυτή τη ζωή. Το κυριότερο, όμως, επίτευγμά σας είναι τα δυο εξαίρετου ήθους και αγωγής παιδιά σας, η Μαρία και ο Γιώργος σας!
Τι να πω στα παιδιά σου, Μιχάλη μου, που είσαι το πρότυπο και το καμάρι τους; Σε καμάρωναν για την αγάπη που τους είχες, την εξυπνάδα σου, την χαρισματική προσωπικότητά σου, τον δυναμισμό σου, τον κεφάτο, ευχάριστο χαρακτήρα σου, το χιούμορ σου, την αρχοντιά και το μεγαλείο της ψυχής σου! Σε θαύμαζαν, ταυτόχρονα, για τα επιτεύγματά σου, τις επιτυχίες σου στον επαγγελματικό τομέα, την άνοδό σου στην ΟΕΒ, στην τιμητική θέση του Γενικού Διευθυντή, όπου ανέπτυξες όλα τα προσόντα και τις ηγετικές ικανότητές σου!
Μιχάλη μου, το Λευκόνοικο θρηνεί την απώλειά σου! Την απώλεια ενός σπουδαίου ανδρός. Εκ μέρους όλων των δημοτών μας, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προσωπικού του Δήμου μας, του Προσφυγικού μας Σωματείου, εκ μέρους του Συνδέσμου Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων της Ανωτέρας Σχολής-Γυμνασίου Λευκονοίκου, σου εκφράζω γι’ άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας για όσα μας πρόσφερες στα 18 χρόνια της Δημαρχίας σου. Δεν μπορώ να απαριθμήσω όλα τα έργα σου στον σύντομο χρόνο που έχω, αλλά θα σταθώ στα μεγάλα σου οράματα, τους στόχους της ζωής σου: την ανέγερση του προσωρινού οικήματος του Δήμου μας στην Κυρηνείας 91, στην αναστήλωση του Αρχαγγέλου μας, που η ασθένεια που σε ταλαιπώρησε αυτά τα τελευταία εφτά χρόνια δεν σε άφησε να τον δεις ολοκληρωμένο, την αδελφοποίησή μας με τον Δήμο Νέας Ιωνίας, όπου άφησες τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλούς φίλους, τους οποίους κληρονόμησες και σε μας.
Ήσουν μια δυναμική προσωπικότητα, ένας εκλεκτός φίλος, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας άξιος Δήμαρχος που άφησες έντονη τη σφραγίδα σου στην ιστορία του Δήμου μας στην προσφυγιά, μετά τους αγαπημένους μας Μάρκο Σπανό και Λυκούργο Κάππα! Σε ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου είχες και εσύ και τα Δημοτικά σου Συμβούλια, ως Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου που ήμουν, στη διοργάνωση, μαζί με εκλεκτούς φίλους και φίλες, αλλά και στην παρουσίαση των εκδηλώσεών μας, στις εκδόσεις μας και σε όλες γενικά τις δραστηριότητές μας. Εμείς σας ακολουθούμε και συνεχίζουμε, μέχρι την ευλογημένη μέρα που θα επιστρέψουμε στη γενέθλια γη μας!
Θα ήθελα να σου πω κι άλλα πολλά, αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος είναι αμείλικτος. Σου μεταφέρω την αγάπη και το τελευταίο αντίο από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, τον τέως Δήμαρχο, τον φίλο μας κ. Ηρακλή Γκότση, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τον πρώην Δήμαρχο Μήθυμνας, τον αγαπημένο Δημήτρη Βατή, με τον οποίο εγκαινιάσατε την Πλατεία Λευκονοίκου στη Μήθυμνα.
Αγαπημένοι μας, θεία Μαρούλα, Χαρίκλεια, Μαρία και Γιώργο, Κυριάκο, ξέρουμε τον σταυρό που κουβαλάτε. Ας τον ελαφρύνει η σκέψη ότι ο Μιχάλης σας θα βρίσκεται σε καλό τόπο μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό του Ντίνο, και θα είναι ευτυχισμένοι στις αγκάλες του Θεού μας. Σας ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορίαν! Να ζείτε και να τον θυμάστε, όπως θα τον θυμόμαστε κι εμείς.
Αγαπημένε μας Μιχάλη, καλοτάξιδη να είναι η πορεία σου προς το Φως!
Καλό παράδεισο!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Έτσι, το θέλησε ο Θεός να φύγεις νωρίς. Φαίνεται θα ήσουν έτοιμος!
Αιωνία η μνήμη σου! Καλή αντάμωση!

  • Κοινοποιήστε: