Τεθνεώτες-Επικήδειοι

Επικήδειος στον Σαββάκη Σάββα
Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021
Ι. Ν. Απ. Βαρνάβα στις Καμάρες Λάρνακας
11 π.μ.
Της Βάρσειας Σαββάκη
Σαββάκη μου,
Πάγωσαν πια τα χέρια σου, παπά μου, και η καρδιά μας παγώνει, δεν θα είσαι μες στην αγκαλιά μας!
  Ήσουν βιαστικός Σαββάκη μου. Δεν μας χαιρέτισες και φεύγεις σήμερα πατέρα, περήφανος και με ψηλά το μέτωπο γιατί δεν πόνεσες κανέναν στο πέρασμά σου, αγάπησες και αγαπήθηκες από πολλούς!
Σ΄ευχαριστώ για τη ζωή που μου χάρισες. Ήσουν αυθεντικός, δίκαιος, αυστηρός και αφοσιωμένος φίλος, πατέρας, σύζυγος, αδελφός και παππούς με μεγάλη καρδιά!
Μας δίδαξες πως ο αληθινός πλούτος είναι η αξιοπρέπεια.
  Όχι Σαββάκη μου, δεν θα σου πω αντίο γιατί δεν έφυγες ποτέ! Πεθαίνει κάποιος μόνο όταν τον ξεχάσουμε. Και εσύ έχεις φωλιάσει στις καρδιές όλων εμάς, που σε αγαπήσαμε και θα ζεις εκεί παντοτινά!
Από το περιβόλι του ουρανού θα ατενίζεις και θα συντροφεύεις τον αδερφό σου τον Γρηγόρη και θα μαζεύετε τα αγρέλια σας από το μπαλκόνι του ουρανού. Θα πίνεις τον καφέ σου και με τους αδελφούς φίλους σου, Νίκο και Πέτρο και από την πίστα του ουρανού θα χορεύεις με τους παλιούς σου γνώριμους στρατιώτες Λεμεσιανούς, το ζεμπέκικο του Αρχαγγέλου! Θα είσαι πάντα δίπλα στα αδέρφια σου, Κόκο και Άντρο και πάντα δίπλα σε εμάς και στην Κίκα σου, που τόσο αγάπησες και λάτρεψες! Θα σου την προσέχουμε παπά μου!
Πατέρα, δικαιώθηκες! Αναπαύθηκες! Φεύγεις όπως ήρθες! Με καθαρή ψυχή. Έντιμος, δίκαιος, ακέραιος και αξιοπρεπής ως το τέλος. Σαν αετός! Σαν αετός που πετάει στον ουρανό ελεύθερος!
Καλή αντάμωση.
Αιωνία σου η μνήμη!

  • Κοινοποιήστε: