Διαφώτιση, Επισκέψεις-Συναντήσεις

Άρθρο του www.aftodioikisi.com.cy

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, σε ιδιωτική της επίσκεψη στο Λονδίνο συναντήθηκε με συνδημότες και συνδημότισσές της που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα και πέρασαν μια πολύ ευχάριστη μέρα.

Τη Δήμαρχο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λευκονοικιατών Αγγλίας, κ. Κυριάκος Παττίχης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη της Δημάρχου Λευκονοίκου και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια από τους αποδήμους στον Δήμο τους.

Η Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, τον Πρόεδρο για τη διοργάνωση της συνεστίασης και την προσφορά του λουκούλλειου γεύματος στους παρευρισκομένους, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαχρονική συμπαράσταση των αποδήμων στο Λευκόνοικο, και πριν από και μετά την εισβολή και την προσφυγιά.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της, η Δήμαρχος ενημέρωσε τους συνδαιτημόνες της για τα επιτεύγματα του Δήμου, για τη βράβευσή του από το Υφυπουργείο Πολιτισμού για πέντε στοιχεία τα οποία ενεγράφησαν στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, μίλησε για τα οράματά της και πρόσφερε σε όλες και όλους το διαφωτιστικό λεύκωμα «Λευκόνοικο» που εξέδωσε ο Δήμος.

Σε αυτή τη συνάντηση περίσσεψε η αγάπη και η χαρά, περίσσεψαν οι αγκαλιές και η συγκίνηση, μα και οι θύμισες που ανάβρυσαν για τον αγαπημένο γενέθλιο χώρο και τους ανθρώπους του.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο κ. Κυριάκος Παττίχης συνόδεψε τη Δήμαρχο και τον σύζυγό της στην εκδήλωση της Κυπριακής Παροικίας προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ. Γεωργίου, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο ως προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα.

Καταληκτικά, η ιδιωτική επίσκεψη της Δημάρχου στο Λονδίνο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Για άλλη μια φορά, η Δήμαρχος ένιωσε πολύ μεγάλη περηφάνια για τα μέλη της παροικίας στην Αγγλία, τα οποία ξεχωρίζουν για την αρχοντιά, τη λεβεντιά και το μεγαλείο της ψυχής τους.


  • Κοινοποιήστε: