Λευκονοικιάτες/-ισσες, Φωτογραφίες

Την Κυριακή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας και επέλεξα να τιμήσω τη μέρα αυτή με μια επίσκεψη στη γηραιότερη σήμερα γυναίκα του Λευκονοίκου μας, τη θεία Σοφία Χριστοφή- Χούτρη, μια κυρία όμορφη, ευπρεπή, ευγενή, γλυκύτατη, καλοδούλα, νοικοκυρά και χαρισματική!

Πάντα χαίρομαι τη συντροφιά της. Θαυμάζω την καθαρότητα του μυαλού της. Την καλοσύνη και την αξιοπρέπειά της. Το γλυκό της χαμόγελο. Τη σοφία της!
Κόρη εκλεκτής οικογένειας, του μ. Χαραλαμπή, αδελφή μονάκριβη των παπαιδευμένων γεωργών της κωμόπολής μας, του μ. Θεορή, του καλλικέλαδου ψάλτη του Σωτήρα μας, και του μ. Νικολή, για χρόνια Προέδρου της Σχολικής Εφορίας Λευκονοίκου, αλλά και του ρέκτη, εξέχοντα οικονομολόγου και συγγραφέα μ. Χριστοφή Οικονομίδη, πρώτου εισαγωγέα των αυτοκινήτων Μερσεντές στο νησί μας.

Η θεία Σοφία, μητέρα δύο ξεχωριστών παιδιών, του Γλαύκου και του Φοίβου, σύζυγος του μ. Χριστή Χούτρη, ενός καλότατου ανθρώπου, ήταν χρυσοχέρα μοδίστρα, που έμαθε την τέχνη της στη Λευκωσία κοντά στον αδελφό της, τον μ. Χριστοφή. Η ζωντανή διαφήμιση της τέχνης της ήταν η ανιψιά της, η μ. φιλόλογός μας, Μηλιά Πασχαλίδου, με τα καταπληκτικά ταγιέρ, φορέματα και τα λευκά μαντό που μικρά κοριτσάκια θαυμάζαμε…

Να είσαι καλά, αγαπημένη μου θεία Σοφία, και να χαίρεσαι τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά σου!
Ευτύχει μετά των οικείων σου!


  • Κοινοποιήστε: