Εκδηλώσεις, Μνήμες Μικρασίας

Είμαι πολύ συγκινημένη και περήφανη, γιατί απόψε στη ζεστή και όμορφη αίθουσα του Δήμου Λεμεσού μαζευτήκαμε για να τιμήσουμε τους Μικρασιάτες αδελφούς μας, οι οποίοι πριν από 100 χρόνια πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς…

Ευγνωμονώ τον Δήμαρχο Λεμεσού, τον καλό μου φίλο, κ. Νίκο Νικολαΐδη, και την εκλεκτή μου φίλη, κ. Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών, που συνεργάστηκαν μαζί μας στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τη Μικρασία. Ήταν μια μαγεία τα μικρασιάτικα τραγούδια που τραγούδησαν αγαπημένα μου πρόσωπα, ο Αντρέας Πόππος, η Γαβριέλλα Ασημένου και η Μάρω Εξηντάρη-Μήτσα. Μας ξεσήκωσαν όλους και όλες και τραγουδούσαμε μαζί τους, μας συνάρπασαν, μας φόρτισαν, μας ταξίδεψαν…Ήταν μια μέθεξη!

Η Μάρω Μήτσα με την αρχοντιά και την ευγένεια της ψυχής της, βλέποντας τον κ. Γρηγόρη Κλόκκο, τον αειθαλή εκπαιδευτικό και μελετητή της Μικρασίας, τον κάλεσε να τραγουδήσει μαζί της, και θυμήθηκε όμορφα στιγμιότυπα που τραγουδούσαν στη γειτονιά τους.

Ο κ. Κλόκκος με παρακάλεσε από καιρό να μιλήσει για τη Μικρασία. Δεν μπορούσα να του χαλάσω το χατίρι. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στο Σωματείο μας.

Την εκδήλωση παρουσίαζε η νεαρή εκπαιδευτικός κ. Νάσια Τοφή, και την ευχαριστώ πολύ, όπως ευχαριστώ και τους μουσικούς που συνόδευαν τις τραγουδίστριες και τους τραγουδιστές μας, αλλά και τον φίλο μας φωτογράφο κ. Ανδρέα Χριστοφόρου!

Τα πιο πολλά ευχαριστώ, όμως, θέλω να πω στους πολυαγαπημένους συνδημότες και τις πολυαγαπημένες συνδημότισσές μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν την αίθουσα.

Ήταν μια πραγματική ευωχία η αποψινή εκδήλωσή μας. Θεωρώ μεγάλη ευλογία να έχω τέτοιους εξαίρετους συνεργάτες! Η Παναγία να τους ευλογεί όλους και όλες!


  • Κοινοποιήστε: