Προσωπικότητες Λευκονοίκου

Ο Γιώργος Καραγιώργης, ο ιδρυτής του εστιατορίου Elysee, στο Λονδίνο, είχε φύγει απο τη ζωή στις 25 Δεκεμβρίου σε ηλικία 92 ετών.

Στο θρυλικό μαγαζί, ακόμα και  η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δώσει το παρόν μαζί τον πρίγκηπα Φίλιππο για να πάρουν μια γεύση ελληνικού γλεντιού.

Ο Γιώργος Καραγιώργης αγόρασε  το εστιατόριο μαζί με τα αδέρφια του το 1962 και το μετέτρεψαν σε πόλο έλξης για την ελίτ της Βρετανικής πρωτεύουσας αλλά και εργαζόμενους και φοιτητές που διασκέδαζαν σπάζοντας πιάτα μέχρι το πρωί.

Το κατευόδιο του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία είχε τη σφραγιδα της ζωής του, με μπουζούκια και σπάσιμο πιάτων.

Οι φίλοι του επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν  με  μια γεύση απο το Elysse, το δημιουργημά του που άφησε εποχή στη νυχτερινή διασκέδαση της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο ήχος των πιάτων ανάμεικτος με τις νότες του μπουζουκιού και το  τραγούδι «Όλα είναι ένα ψέμα» που τραγούδησαν οι δικοί του άνθρωποι στο τελευταίο αντίο, δημιουργησαν ένα πρωτοφανές σκηνικό στο  Κοιμητήριο Southgate  στο Βόρειο Λονδίνο.

Ο Γιώργος Καραγιώργης που ήταν για δεκαετίες η ψυχήτου Elysse ξεσηκώντας τους θαμωνες σε ξέφρενα γλέντια, είχε προσβληθεί απο κορωνοιό σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν μετά από πτώση και κατέληξε ανήμερα τα Χριστούγεννα.

 

Ο Γιώργος Καραγιώργης με τον πρίγκιπα Φίλιππο

Πηγή: iefimerida.gr


  • Κοινοποιήστε: