Νέα

Η Δήμαρχος δήλωσε:
“Γιορτάζει σήμερα το ξωκκλήσι του Σταυρού μας στο κέντρο της κωμόπολής μας. Το μυαλό μας στρέφεται πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια της παιδικής και εφηβικής μας ηλικίας, στη λιτανεία που γινόταν γύρω από το ξωκκλήσι, απέναντι από το σπίτι του μ.θείου μου του Σωκράτη και της μ. θείας μου της Μαρής αλλά και απέναντι από το ζαχαροπλαστείο του μ. Μίσιελου. Ακόμη θυμόμαστε και το άσπρο νήμα με το οποίο έδεναν το ξωκκλήσι στις ανομβρίες για να μας λυπηθεί ο Θεός και να βρέξει, να καρπίσει ο μέγας κάμπος της Μεσαορίας μας.
Η μ.η μητέρα μου πάντα θυμόταν ότι έξω από την εκκλησία έκανε σιάμισιη η μ.η Τελού, μητέρα των Τζιαλλήδων και της Σιελουρούς. Ποτέ της δεν ξεπέρασε αυτά τα σιάμισιη. Ό,τι και να της έπαιρνα, η επωδός ήταν: “Εν έσιη σαν τα σιάμισιη της μ. της Τελούς!”.
Σήμερα, είμαστε μακριά από τον τόπο μας. Μακριά από το ξωκκλήσι μας που μένει αλειτούργητο και δεν μπορούμε να το επισκεφθούμε. Τουλάχιστον ως οργανωμένα σύνολα του Λευκονοίκου προσπαθήσαμε να το σώσουμε, με τη βοήθεια των αδελφιών μας της Ένωσης Λευκονοικιατών Αγγλίας, του Προσφυγικού Σωματείου “Το Λευκόνοικο” αλλά και με εισφορές φιλικών μας Δήμων και ιδιωτών, τους οποίους ευχαριστούμε και ευχόμαστε ο Σταυρός που γιορτάζει σήμερα να τους ευλογεί. Επίσης, ευχαριστούμε την Ομάδα Πωτοβουλίας για όλες τις ενέργειές τους για συντήρηση του Σταυρού μας!”.

  • Κοινοποιήστε: