Επισκέψεις-Συναντήσεις, Φωτογραφίες

Η Δήμαρχος δήλωσε:

“Χθες το πρωί, Παρασκευή, 27 Δεκμβρίου 2019, μαζί με τους δημοτικούς μου συμβούλους, τον κ. Γιαννάκη Σιακαλλή και τον κ. Σωτήρη Κόκκινο, και τη συνεργάτιδά μας, κ. Κυριακή Κόκκινου, βιώσαμε μια μοναδική εμπειρία. Βρεθήκαμε στο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς κοντά στη Μια Μηλιά, στον δρόμο για την Αμμόχωστο. Ένα συμβολικό για μας σημείο. Εκεί που τελειώνει ο δρόμος που παίρναμε πριν από κάποια χρόνια για να πάμε από τη Λευκωσία πίσω στο Λευκόνοικό μας. Κάθε φορά που παίρνουμε αυτό τον δρόμο βιώνουμε τα ίδια συναισθήματα.
Αυτή τη φορά, όμως, φορτιστήκαμε συναισθηματικά πάρα πολύ, γιατί εκεί στο φυλάκιο μάς περίμενε ο αγαπημένος μας φίλος, Ταξίαρχος Παναγιώτης Παντελίδης, Διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας, και ατενίσαμε από πολύ κοντά την κατεχόμενη γη μας. Τη νιώσαμε. Η Μεσαορία μας απλωνόταν μπροστά μας σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της και το βουνό μας, ξεπλυμμένο από τη βροχή, ήταν τόσο κοντά, που να άπλωνες το χέρι, θα το έφτανες λες.
Αφού χαιρετίσαμε τον φρουρό του φυλακίου της Εθνικής Φρουράς, πήγαμε στη συνέχεια λίγο πιο κάτω, όπου είναι οι κοιτώνες των στρατιωτών μας οι οποίοι μας περίμεναν παραταγμένοι έξω στην αυλή. Ο Ταξίαρχος Παντελίδης ευχαρίστησε, εκ μέρους της Εθνικής Φρουράς, τον Δήμο Λευκονοίκου που πρόσφερε δύο air conditions για το φυλάκιό τους και τόνισε τη συμβολική σημασία που έχει για τον Δήμο μας αυτό το φυλάκιο. Στη συνέχεια, τους θύμισε το χρέος τους, αν παραστεί ανάγκη, να αγωνιστούν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Αξίζει να αναφέρω ότι και εμείς τους τονίσαμε την αγάπη για την κατεχόμενη γη μας, αλλά αναφερθήκαμε και στους ήρωες της κωμόπολής μας που άφησαν τα κόκκαλά τους στις πλαγιές του Πενταδακτύλου, και ο κ. Γιαννάκης Σιακαλλής τούς αφηγήθηκε την εμπειρία του από τη μεταφορά του ήρωά μας, Νίκου Μανδρίτη, από τον Πενταδάκτυλο, ο οποίος ξεψύχησε λίγο μετά.

Στο τέλος, ο Ταξίαρχος Παντελίδης μάς επιφύλαξε μια ευχάριστη
μα και συγκινητική έκπληξη: τους προέτρεψε να ακούσουν όλοι μαζί, εκείνη τη στιγμή, τον Ύμνο του Λευκονοίκου από το You Tube. Είναι το ποίημα του λαϊκού μας ποιητή, μ. Αντώνη Αντωνίου, μελοποιημένο από τον μουσικό, κ. Ευαγόρα Καραγιώργη, όπως το τραγούδησε η καλλίφωνη μουσικός μας, κ. Μάρω Εξηντάρη Μήτσα, στις 31 Οκτωβρίου 2019, όταν γιορτάζαμε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών τα 80χρονα του Δήμου μας.
Η επίσκεψή μας στο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μας γέμισε περηφάνεια αλλά και μάς φόρτισε συναισθηματικά, γι’ αυτό και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ταξίαρχο Παντελίδη για αυτή την ευκαιρία. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μαθητή μου, κ. Μιχαλάκη Πίριλλο, ιδιοκτήτη των φούρνων Πίριλλος, που με πολλή χαρά μάς έδωσε κουραμπιέδες και μελομακάρονα για να κεράσουμε τους στρατιώτες μας”.


  • Κοινοποιήστε: