Νέα, Φωτογραφίες

“Σήμερα Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019, με παράκληση του συνδημότη μας, κ. Δημήτρη Σιήκα, Πολιτικού Μηχανικού, που ζει στην Αθήνα, πραγματοποιήσαμε προσκύνημα στη γενέτειρά μας από τις 5:30μ.μ. μέχρι τις 8:30μ.μ.. Ήταν άλλο ένα ταξίδι ψυχής. Κοιμητήριο, Αρχάγγελος, Σωτήρας, Σταυρός,πατρικά σπίτια, Γυμνάσιο, Δημοτικό, Αποθήκες Σιτηρών, Δημαρχείο. Μαζί μας είχαμε και την κ. Μαρούλα Σείσου που ζει στη Νότια Αφρική, και τη βαφτιστικιά της, κ. Μιράντα Παττίχη Αργυρού.

Στην εκκλησία του Σταυρού συναντηθήκαμε και με τον εργολάβο του έργου και είδαμε τις εργασίες επιδιόρθωσής του. Υπολογίζει ότι σε έναν περίπου μήνα θα τελειώσουν οι εργασίες επιδιόρθωσής του”.

Ο κ. Δημήτρης Σίηκας ανέφερε:

“Την Κυριακή 16 Ιουνίου , με συνοδεία την αγαπητή και άξια Δήμαρχο του Λευκονοίκου μας, κυρία Ζήνα , επισκεφθήκαμε το χωριό μας , από τις 5 έως τις 9 περίπου μ.μ.
¨Ηταν ένα υπέροχο και δροσερό δειλινό και απόβραδο , με πολλή συγκίνηση , πολλές αναμνήσεις , αλλά και αμέτρητη θλίψη και οργή.
Ξεκινήσαμε από το κοιμητήριο που είναι σε πλήρη εγκατάλειψη , περάσαμε από όλες τις γειτονιές ,τα σχολεία μας ,τις εκκλησίες μας , επισκέφθηκα ακόμη μια φορά το πατρικό μου σπίτι ,που το κατοικεί μια οικογένεια από την Κοφίνου.
Στο Πανόραμα είχαν δεξίωση για γάμο.
Στον Αρχάγγελο στον γυναικονίτη , υπάρχουν δύο κρυψώνες για κρίσιμες ώρες ,να φυλάσσονται τα άγια του Ναού.Τις κρυψώνες αυτές τις ξέραμε από παιδιά , επειδή ο καντηλανάφτης του Ναού ήταν ο θείος μου ο Σιαλής ,ο παππούς του Μιχαλάκη του Κονναρή. Θα ήταν ιστορικά χρήσιμο ,εάν γνωρίζει κάποιος να μας πει , εάν οι κρύπτες αυτές χρησιμοποιήθηκαν ;
Σε μια τρύπα που βρέθηκε στον τοίχο της εκκλησίας του Σταυρού , βρέθηκαν ανθρώπινα οστά.
Ακολουθούν φωτογραφίες. Οι πρώτες είναι από το πατρικό μου”.


  • Κοινοποιήστε: