Νέα, Φωτογραφίες

Πιερής Γυψιώτης

Λευκόνοικο-Αγώνας-Επιστροφή

«Κατά την χτεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του προσφυγικού σωματείου “το Λευκόνοικο” στον υπό συντήρηση ναό του Τιμίου Σταυρού στην κατεχόμενη κωμόπολη μας, μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.

Στις εργασίες επιδιόρθωσης των τοίχων του ναού βρήκαμε ένα “έμφυτο” με ανθρώπινα οστά. Έμφυτο ονομάζεται η οπή που είχαν παλιά οι εκκλησίες στους τοίχους και χρησιμοποιούνταν είτε για εξαερισμό του ναού, είτε για να βάζουν φαγητό και ακολούθως να το παίρνουν φτωχοί άνθρωποι. Στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι κατά τα εγκαίνια λειτουργίας του ναού τοποθέτησαν οστά αγίων για ευλογία όπως μας εξήγησε ο συγχωριανός και Αρχιμανδρίτης πανοσιολογιώτατος κ. Πανάρετος.

Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι παραδώσαμε στον εργολάβο 2 μαρμάρινους σταυρούς για να τοποθετηθούν στην οροφή του ναού».

Η Δήμαρχος τόνισε:

«Πιερή μου, σε σένα και στα άλλα μέλη της αποστολής σας, τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, κ. Φωκά Ριρή, τον Κοινοτάρχη, κ. Ντίνο Γρηγορίου και τον φίλο, κ. Ανδρέα Ιωαννίδη. Σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειές σας. Όλοι μαζί αγαπημένοι για το καλό του Λευκονοίκου μας».

 


  • Κοινοποιήστε: