Αδελφοποιημένοι και άλλοι Δήμοι, Εκδηλώσεις

Από Δήμο Δυτικής Λέσβου

Παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Παππά -ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης- πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός της 8ης Δεκέμβρη, ημέρα Απελευθέρωσης του νησιού και Επετείου της μάχης του Κλαπάδου.

Μετά την Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό «Αγίου Ιωάννου» στην Καλλονή, ακολούθησε η Άνοδος στο λόφο του «Τυρανιδίου» στη στήλη πεσόντων όπου και εψάλη Τρισάγιο χοροστατούντων του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου, το Προσκλητήριο πεσόντων και η τελετή κατάθεσης στεφάνων από τις αρχές.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων και πέραν του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη, οι βουλευτές Νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου και Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Εκτελεστικός Γραμματέας Άρης Ελευθερίου, ο Στρατηγός Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ κ.κ. Μπουντλιάκης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Κατερίνα Στρατάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός, ο Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου Νίκος Κατράνης, εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης και των σωμάτων ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλλονής Νίκος Χαλκιώτης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δαφίων Νίκος Μαμουρίδης.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε και η Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Λευκόνοικου της Κύπρου, Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε:

«Σήμερα είναι Ημέρα τιμής για τους πεσόντες και Ημέρα που συμβολίζει την Ελευθερία του τόπου μας, αφού στις 8 Δεκέμβρη του 1912 επισφραγίστηκε με τη νικηφόρα μάχη του Κλαπάδου η απελευθέρωση της Λέσβου από τον οθωμανικό ζυγό. Ο Δήμος μας συνεχίζει τις προσπάθειές του προκειμένου να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημασία της Ημέρας αυτής για τον τόπο μας και να εξασφαλίσει τον Εορτασμό της όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορική της σπουδαιότητα».
 


  • Κοινοποιήστε: