Νέα

Αγαπημένοι συνδημότες και αγαπημένες συνδημότισσές μου,

Εκλεκτοί φίλοι και φίλες,

Εύχομαι το μήνυμα της γέννησης του Χριστού να αποτελέσει έναν φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας για το νέο έτος που ανατέλλει.

Τα προηγούμενα χρόνια τα ημερολόγια του Δήμου μας είχαν ως θέμα φωτογραφίες από διάφορα γεγονότα, εκδηλώσεις, ανθρώπους αλλά και κειμήλια από το Λευκόνοικο, ενώ πέρσι είχαμε αφιερώσει το ημερολόγιό μας στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη».

Φέτος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφιερώνουμε το Ημερολόγιό μας στους Μικρασιάτες που εγκαταστάθηκαν στο Λευκόνοικό μας και έφεραν μαζί τους στοιχεία ενός άλλου πολιτισμού.

Τότε, δεν μπορούσαμε να τους καταλάβουμε…

Σκεφτήκαμε ποτέ πώς ένιωθαν αυτοί οι άνθρωποι μακριά από τον γενέθλιο τόπο τους;

Μετά από 52 χρόνια βιώσαμε κι εμείς την προσφυγιά…

Μετροφυλλώντας το Ημερολόγιο θα σας κατακλύσουν θύμησες από ανθρώπους, ακούσματα, αρώματα, χρώματα…
Ταυτόχρονα, στο Ημερολόγιό μας παρουσιάζουμε και εικόνες από τις χαμένες πατρίδες της Μικρασίας οι οποίες άλλοτε ανθούσαν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Σας εύχομαι ολόψυχα η Γέννηση του Θείου Βρέφους να σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή. Να απαλλάξει τον πλανήτη μας από την πανδημία και να φέρει σε μας την πολυπόθητη επιστροφή στη γη που μας γέννησε!

Καλή νέα χρονιά με υγεία και ευτυχία!

Ευφρόσυνο το 2022, ευλογημένο, με αγάπη και ειρήνη στις καρδιές μας.

Οι Άγιοί μας να ευλογούν όλους και όλες μας.

 

 

Με την αγάπη μου,

Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη
Δήμαρχος Λευκονοίκου

Το ημερολόγιο του Δήμου μας για το 2022


  • Κοινοποιήστε: