Ενημερωτικά Δελτία

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

Διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πλησιάζοντας τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε πιστά και ευλαβικά τις οδηγίες προφύλαξης που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία. Η ατομική υγιεινή, το πλύσιμο των χεριών, οι αποστάσεις ασφαλείας, η αποφυγή συναθροίσεων και άσκοπων μετακινήσεων, η λελογισμένη χρήση της μάσκας, υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους με άλλους ανθρώπους, αρκούν για να προσφέρουμε σε αυτή την προσπάθεια. Μοναδικό μας όπλο εναντίον της πανδημίας είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική υπευθυνότητα.

Υπομονή και προσευχή! Θα περάσει και αυτή η δοκιμασία και θα συναντηθούμε και πάλι όλοι και όλες υγιείς. Ο Αρχάγγελός και ο Σωτήρας μας θα μας βοηθήσουν, φτάνει κι εμείς να προσέχουμε!

 

Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη

Δήμαρχος Λευκονοίκου

 

30 Μαΐου 2020

Έφυγε ο Μιχάλης Πήλικος, πρώην Δήμαρχος Λευκονοίκου

Η Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Προσωπικό του Δήμου Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» θρηνούν για την απώλεια του τέως Δημάρχου Λευκονοίκου, Μιχάλη Πήλικου, μετά από πολύχρονη μάχη με ανίατη ασθένεια. Ο Μιχάλης Πήλικος υπήρξε μια πολύπλευρη προσωπικότητα με σημαντικές διακρίσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας, που άφησε τη σφραγίδα του τόσο στον Δήμο Λευκονοίκου όσο και στην ΟΕΒ. Στους οικείους του, τη μητέρα, τη σύζυγο, τα παιδιά και τον αδελφό του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας!

Αιωνία η μνήμη του!

 

5ο, Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκονοίκου σε συνεδρία του στις 3 Ιουνίου 2020, τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του αποθανόντος τέως Δημάρχου Λευκονοίκου, Μιχάλη Πήλικου, και αποφάσισε όπως οι σημαίες στο προσωρινό Οίκημα του Δήμου Λευκονοίκου στην Αγλαντζιά  κυματίζουν μεσίστιες για 40 μέρες.

Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα στις δύο αίθουσες του ισογείου να δοθούν τα ονόματα των δύο αείμνηστων Δημάρχων, Λυκούργου Κάππα και Μιχάλη Πήλικου, λόγω της μεγάλης προσφοράς τους στον Δήμο. Η αίθουσα συνεδριάσεων θα ονομαστεί «Αίθουσα Μιχάλη Πήλικου», και η αίθουσα υποδοχής «Αίθουσα Λυκούργου Κάππα».

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η εισφορά 1000 ευρώ στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα του Λευκονοίκου στη μνήμη του Μιχάλη Πήλικου.

Αποχώρηση του Γραμματέα του Δήμου Λευκονοίκου, κ. Λούη Αθανασίου, μετά από ευδόκιμη υπηρεσία πολλών ετών.

Ο Δήμος Λευκονοίκου, το Δημοτικό Συμβούλιο  και ιδιαιτέρως η Δήμαρχος κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη εκφράζουν τις άπειρες ευχαριστίες τους και την ευγνωμοσύνη τους στον απελθόντα Δημοτικό Γραμματέα, κ. Λούη Αθανασίου, για τις αφιλοκερδείς υπηρεσίες του στον Δήμο Λευκονοίκου για πάρα πολλά έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτίστηκε με την ύπαρξη και λειτουργία του Δήμου, όντας η ψυχή του. Πραγματικά, το κενό που θα αφήσει θα είναι δύσκολο να αναπληρωθεί, αφού πολύ λίγοι ξέρουν το Λευκόνοικο και τους κατοίκους του, όσο ο κ. Λούης Αθανασίου, για τον οποίο το Δημαρχείο ήταν το δεύτερο σπίτι του.  Εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, εχεμύθεια. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και η καλή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας, τον καθιστούν πρότυπο για όλους μας.

Ευχόμαστε στον κ. Αθανασίου ο Θεός να του χαρίζει υγεία και μακροημέρευση! Να χαίρεται την όμορφη οικογένειά του.

Έλεγχος Δήμου Λευκονοίκου από την Ελεγκτική Υπηρεσία

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας ότι σύμφωνα με Έλεγχο Καταστάσεων Εισπράξεων και Πληρωμών του Δήμου Λευκονοίκου για τα έτη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2017, 2018 και 2019, που μας έχει αποσταλεί από το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, και έχει δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 27 Νοεμβρίου, Β’ Μέρος, (και μπορεί ο καθένας να το διαβάσει), αποδεικνύεται ότι τα βιβλία μας είναι πεντακάθαρα και ο τέως Γραμματέας του Δήμου μας, ο κ. Λούης Αθανασίου, ήταν εξαιρετικός στη διεκπεραίωση της εργασίας του. Αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι «οι καταχωρήσεις στα λογιστικά βιβλία είναι τεκμηριωμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο τρόπος με τον οποίο φυλάγονται τα διάφορα αποδεικτικά στοιχεία είναι πολύ ικανοποιητικός».

Επίσης, οι ελεγκτές αναφέρουν ότι όποιες πληροφορίες ζητούσαν, τους δόθηκαν εγκαίρως και η επικοινωνία μεταξύ μας για σκοπούς ελέγχου ήταν επαρκής.

Επίσης, ο Γενικός Ελεγκτής μάς έστειλε και την πιο κάτω επιστολή:

          Αποδοχή Παραδοτέων

Αναφέρομαι στη σύμβαση η οποία υπογράφηκε από τον Οργανισμό σας µε βάση τον πιο πάνω διαγωνισμό και επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι ο Ανάδοχος DM Globus Auditors Joint Venture Ltd έχει αποστείλει στην Υπηρεσία µας τα συμφωνηθέντα παραδοτέα για τον έλεγχο που διενήργησε για τα έτη 2017-2019. Έχουμε θεωρήσει τα παραδοτέα και σας πληροφορούμε ότι αυτά γίνονται αποδεκτά και μπορείτε να προχωρήσετε στην πληρωµή του.

(Δρ. Οδυσσέας Φ. Μιχαηλίδης)

Γενικός Ελεγκτής της Δηµοκρατίας

Μνημόσυνο Ηρώων, Τρισάγιο και Κατάθεση Στεφάνων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Ο Δήμος Λευκονοίκου, το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», η Σχολική Εφορία Λευκονοίκου και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής-Γυμνασίου Λευκονοίκου διοργάνωσαν Μνημόσυνο των Ηρώων του 1974, το Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, στις 7μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε Τρισάγιο και Κατάθεση Στεφάνων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», κ. Νίκος Αθανασίου.

Ο Δήμος Λευκονοίκου εκφράζει τις ευχαριστίες του στο ΓΕΕΦ, και ιδιαιτέρως στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά του για συνεργασία στην οργάνωση της όλης εκδήλωσης, αλλά και για την παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΕΦ στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων της κωμόπολης.

Επίσκεψη Δημάρχου Λευκονοίκου στον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. στις 2 Ιουλίου 2020 Φιλοφρονητική επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, πραγματοποίησε η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, στο ΓΕΕΦ, κατά τη διάρκεια της οποίας, καταρχάς, καλωσόρισε τον Αρχηγό στο νησί μας, εξέφρασε τη χαρά της για την επιλογή του σε αυτή την τόσο τιμητική θέση και του ευχήθηκε η Παναγία η Παντάνασσα του ΓΕΕΦ, που τον έφερε ξανά στο νησί μας, να τον δυναμώνει και να τον ευλογεί στο πολύ δύσκολο έργο του. Ο Αρχηγός την ευχαρίστησε για τις ευχές της, συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις και διαβίβασε τις ευχές του στον  κόσμο του Λευκονοίκου για σύντομη επιστροφή στη γενέτειρά μας. Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Λευκονοίκου με αντιπροσωπεία του Δήμου Αγλαντζιάς

Με τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, κ. Αντρέα Κωνσταντίνου, συναντήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020 αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου. Εκτός από τη Δήμαρχο, στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Γιαννάκης Σακαλλής και κ. Νίκη Χριστοφή. Καταρχάς, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου και η Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Κωνσταντίνου για την εκλογή του και του ευχήθηκε εκ μέρους όλου του Δήμου κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Στη συνέχεια, τον ευχαρίστησε και του ζήτησε να μεταφέρει τις ευχαριστίες του Δήμου της στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς, για την προβολή του έργου ενός ιστορικού κατεχόμενου Δήμου στο περιοδικό της Αγλαντζιάς.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για το καλό και των δύο Δήμων. Έτσι, λόγω του ότι η θέση Γραμματέα στον Δήμο μας έχει παγοποιηθεί, λόγω πανδημίας, ο Δήμος Αγλαντζιάς μάς παραχωρεί για κάποιες ώρες την Ταμία του για να εκτελεί χρέη Αναπληρώτριας Γραμματέα του Δήμου μας.

 

Λεωφ. Κυρηνείας 91, 2113 Αγλαντζιά

Τ. Θ. 14069, 213 Αγλαντζιά

Τηλ. 22462951 Φαξ 22462952

Email: lefkoniko@cytanet.com.cy

Ιστοσελίδα: dimoslefkonikou.org


  • Κοινοποιήστε: