Τεθνεώτες-Επικήδειοι

Καλό ταξίδι στο φως, αγαπημένε μας φίλε, Κυριάκο Ίνιο, εκ Λύσης.

Είσαι ο πιο δραστήριος άνθρωπος στα πολιτιστικά δρώμενα των χρόνων της προσφυγιάς μας στα Λατσιά. Κανένας άλλος δεν έχει προσφέρει τόσα πολλά, δεν έχει δουλέψει έτσι, δεν έχει αγαπήσει τους πρόσφυγες… Πρώτα, μαζί με τον δικό μας κοινοτάρχη, τον μ. Σολωμή Σούγλη, ως καπετάνιο, τον οποίο σεβόσουν και αγαπούσες, κι ύστερα μαζί με άλλους συνεργάτες μεγαλούργησες. Οραματίστηκες ως Πρόεδρος να κτίσουμε το Προσφυγικό μας Σωματείο “Ο Παρθενών”, σε εποχές που δεν είχαν οι ντόπιοι τίποτα. Έτρεξες, παρακάλεσες, βρήκες το οικόπεδο, βρήκες χορηγίες, από τον ξάδελφό σου, τον εξαίρετο κ. Μαλλή, αλλά και την οικογένεια Ιωάννου, έκανες χοροεσπερίδες, μέχρι που μάζεψες ένα σεβαστό ποσόν. Όχι μόνο δεν χρωστούσε τίποτα το σωματείο μας, αλλά το προικοδότησες και με ένα αξιόλογο ποσόν!
Θυμάμαι τη χαρά σου, όταν ο μακαριστός Γλαύκος Κληρίδης έθεσε τον θεμέλιο λίθο και μετά τέλεσε τα εγκαίνια του νεότευκτου οικήματός μας. Εσύ ήσουν η ψυχή των πάντων. Καλούσες κόσμο και γέμιζες το σωματείο, ετοίμαζες τις εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους, έδινες την ψυχή σου!
Σε αυτές τις δράσεις σου, είχα την τιμή να συνεργαζόμαστε. Πάντα ετοιμάζαμε μαζί τα προγράμματα των γιορτών τις οποίες παρουσίαζα. Μας τιμούσες μαζί με τον σύζυγό μου με τη φιλία και την αγάπη σου.
Πόσες φορές δεν τα είπαμε μαζί και με την αγαπημένη σου, την καλή φίλη μας, την Ελένη. Με πόση χαρά μάς έφερνες τα υπέροχα κουλούρια της, τα ολόγλυκα, τους ανθούς της κολοκυθιάς, κι άλλα καλούδια της.
Ήσουν ξεχωριστή προσωπικότητα, αγαπημένε μας, Κυριάκο Ίνιο!
Με καλοσύνη, ευγένεια, ανθρωπιά, οξύνοια, σεμνότητα, δυναμισμό, με ένα λυσιώτικο ήθος, με μεσαρίτικη λεβεντιά!
Πάνω απ’ όλα για σένα ήταν η αξιοπρέπεια, η αγάπη για την πατρίδα, ο πόνος του ξεριζωμού, η λαχτάρα της επιστροφής.
Πολλές φορές σκέφτηκα πόσο κρίμα ήταν που δεν σπούδασες! ‘Εβαζες, όμως, κάτω πολλούς σπουδαγμένους!
Για μένα, Κυριάκο Ίνιο, αγαπημένε μας φίλε, ήσουν η μεγαλύτερη προσωπικότητα της ευρύτερης περιοχής μας εδώ στην προσφυγιά μας. Ξεχώριζες για την ευπρέπεια και την αρχοντιά σου. Για τις ηθικές σου αξίες, την αγάπη για τον Θεό μας και το έθνος μας.
Θα σε θυμόμαστε όσο ζούμε και θα σε αγαπάμε.
Να ξέρεις, πολύ λυπηθήκαμε που έφυγες τόσο πρόωρα…
Η απουσία σου ήδη εδώ και κάποια χρόνια που αποσύρθηκες οικειοθελώς από τα δρώμενα, ήταν πολύ έντονη! Είσαι, όντως, αναντικατάστατος! Όλοι και όλες σε σέβονταν!
Τώρα θα είναι ευτυχισμένη η ψυχή σου και θα φτερουγίζει πάνω από την αγαπημένη σου Λύση.
Θα μας λείψεις πολύ.
Τα συλλυπητήριά μας στην αγαπημένη σου οικογένεια, την αγαπημένη σου Ελένη, τα παιδιά σου, Μαρία και Αντώνη, τα εγγόνια, τα αδέλφια σου, τους συγγενείς σου, τον Δήμο Λύσης, τη χορωδία Σουρουλλά και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Λύσης στα οποία ήσουν δραστήριο μέλος.
Καλό ταξίδι, Κυριάκο Ίνιο!
Καλό παράδεισο!
Καλή Ανάσταση!
Καλή αντάμωση!
Τιμή στη Λύση που γέννησε τέτοιας ποιότητας άνθρωπο!
Έναν λεβέντη!


  • Κοινοποιήστε: