Ανακοινώσεις, Εγγραφές στον Εθνικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο

Νιώθω μεγάλη περηφάνια, γιατί τιμηθήκαμε ως Δήμος Λευκονοίκου με πέντε διπλώματα από την Εθνική Επιτροπή της Ουνέσκο για την Άυλη Πολιτιστική μας Κληρονομιά:

1)Για τα λευκονοικιάτικα υφαντά μας, χάρη στη Μαρία Χατζημηνά που έμαθε την τέχνη μας.
2)Για το οφτόν μας.
3)Για την τσιπόπιτά μας μαζί με τις γειτονικές μας κοινότητες της Γύψου, της Μηλιάς και της Περιστερωνοπηγής, τις οποίες έβαλα μαζί με τη δική μας υποψηφιότητα!
4) Για τα αρτοσκευάσματά μας, κουλούρια, γρισταρκές, κούλουμα, ψωμιά κ.ά.
5)Για τα προϊόντα του γάλακτος, κυρίως για το γιαούρτι μας!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ!

Χαλάλι οι ώρες που ξόδεψα για να ετοιμάσω τις εργασίες για κάθε προϊόν, εργασίες εφάμιλλες των πανεπιστημιακών μου!
Ευχαριστώ την Αναπληρώτρια Γραμματέα μας, κ. Αντιγόνη Χατζηγεωργίου-Παναγή, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμο μας στην εκδήλωση, λόγω δικού μου κωλύματος!

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους και όλες τις φίλες από το Λευκόνοικο που μου έδωσαν στοιχεία, που ετοιμάσαμε μαζί το υλικό τον καιρό της πανδημίας. Η συμβολή τους ήταν πολύ καθοριστική.
Αναφέρω ενδεικτικά την κ. Άννα Κασίνη, τον κ. Πάνο Σπανό, την κ. Μαργαρίτα Γεωργιάδου, την κ. Βασούλα Χρυσοστόμου, την κ. Γιώτα Νικολαΐδου, τη μ. Φωτεινή Σείσου-Ευαγγελάτου, την κ. Μάρω Σπανού, τον μ. Ανδρέα Χοίρα, τη μ. Κυριακή Σούγλη-Παρασκευά, τους κ. Δημητράκη και Σούλη Χοίρα, τον κ. Μιχαλάκη Τακούσιη, τον κ. Παναγιώτη Ψωμά, την κ. Αντρούλα Ψωμά-Φραγκοπούλου, την κ. Γιούλικα Χούτρη-Γιάσουμα, την κ. Μάρω Κιαφκιουλλή-Σοφοκλέους, την κ. Γιαννούλα Νικολάου, κόρη του Τάκη του Φάνη, τον Παρασκή Χούτρη κ.ά. Ασφαλώς και μου διαφεύγουν τώρα κάποια ονόματα. Απολογούμαι.

Ιδιαιτέρως, θα αναφέρω τον μακαριστό γείτονά μου, τον Παναγιώτη Χούτρη, για τα στοιχεία που μου έδωσε για το γιαούρτι του παπά του, του Γιαννή, και της μάνας του, της Ανθούσας! Δεν πρόλαβε να χαρεί τη βράβευσή μας!

Του αφιερώνω τη βράβευση για το γιαούρτι μας! Ας είναι αιωνία η μνήμη αυτού!

 


  • Κοινοποιήστε: