Μνήμες Μικρασίας

Μνήμες Μικρασίας στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή. Τίτλος της εκδήλωσης: ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ . ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Μία εξαιρετική εκδήλωση, με έκθεση κειμηλίων Μικρασιατών αλλά και από τους Κύπριους που πολέμησαν στη Μικρασία. Ψυχή της εκδήλωσης οι φίλτατοι Δρ Χαράλαμπος Χοτζάκογλου και Δρ Ιωάννης Ηλιάδης, της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, οι οποίοι σε συνεργασία με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, την Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Λευκωσίας και τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου, κατάφεραν να μας συγκλονίσουν. Χαιρετισμό απηύθυναν οι: Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Δρ Πέτρος Καρεκλάς, ο Δρ Λευτέρης Αντωνίου και η κ. Αντωνία Προδρόμου.
Ο κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος, λυκειάρχης, ανέπτυξε το θέμα: “Η Μικρασιατική εκστρατεία του 1919-1922 και η κυπριακή συμβολή”. Στη συνέχεια, έγινε ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΚΛΕΩΣ ΑΓΩΝΙΣΑΜΕΝΟΥΣ”.
Τέλος, έγιναν τα εγκαίνια και η ξενάγηση στην Έκθεση.
Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές! Τέτοιες εκδηλώσεις θα τις θυμόμαστε για όλη τη ζωή μας.
Προσωπικά, ένιωσα περηφάνια, γιατί είχαμε και δύο εθελοντές από τον Δήμο μας: τον Μιχάλη Σπανό και τον Αχιλλέα Λαζαρίδη. Αιωνία η μνήμη αυτών!


  • Κοινοποιήστε: