Τεθνεώτες-Επικήδειοι

Μία φωτογραφία από το Αρχείο του κ. Σωκράτη Μακρίδη. Μου την έστειλε η κόρη του, Άντρη Μακρίδη, την οποία ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι φωτογραφίες από το ΓΤΠ. Φωτογράφος κάλυψε το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Μιχαλάκη Μακρίδη το 1964 στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο.

Δεξιά και αριστερά του δρόμου είναι παραταγμένοι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας με τη στολή και τα καπέλα και τα πηλίκιά τους. Θαυμάζω τα συγυρισμένα παιδάκια της εποχής.

Από αριστερά στην πρώτη σειρά, ο γνωστός πολιτευτής μ. Νίκος Μακρίδης, ο μ. Γλαύκος Κληρίδης, τότε Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών, Πολύκαρπος Γιωρκάτζιης, ο αείμνηστος γυμνασιάρχης μας Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος πρόσφερε τόσα πολλά στο Γυμνάσιό μας, και ο τότε Δήμαρχός μας, μ. Μάρκος Σπανός, ένας ευπατρίδης και ευγενής άνθρωπος, φαρμακοποιός που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πίσω από τον μ. Σοφοκλέους, τον αββά, όπως τον χαρακτήρισε ο Γέροντας Εφραίμ, διακρίνεται ο κοινοτάρχης Λευκονοίκου, μ. Σολωμής Σούγλης, ηγετικό στέλεχος της ΕΟΚΑ στο Λευκόνοικο, με μεγάλη προσφορά όχι μόνο στην κωμόπολή μας αλλά και στην προσφυγιά στον Συνοικισμό Λατσιών, όπου ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία ανάμεσά μας, αξιοσέβαστος, δραστήριος και δυναμικός.


  • Κοινοποιήστε: