Ιστορία

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει διάβημα στις χώρες των οποίων οι Ακόλουθοι Άμυνας, ή Ναυτικοί Ακόλουθοι παρέστησαν στην τελική φάση της Άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”.

Τα στοιχεία της άσκησης και την στρατιωτική της ανάλυση κάνει σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί αύριο ο Συνταγματάρχης ε.α. και γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.
Γιατί πρέπει να γίνει διάβημα;

1.-Στην τελική φάση μαζί με τους ακόλουθους άμυνας των χωρών προς τις οποίες πρέπει να υπάρξει διαμαρτυρία, συμμετείχε και εκπρόσωπος του ψευδοκράτους.

2.-Ο χαρακτήρας της άσκησης είναι επιθετικός κατά της Ελλάδας. Αποβλέπει στον εγκλωβισμό των ελληνικών νησιών ανατολικά του 25ου μεσημβρινού ο οποίος διχοτομεί το Αιγαίο.

3.-Μέρος της άσκησης ήταν προσομοίωση κατάληψης ελληνικού νησιού. Στην τελική φάση της άσκησης, που έγινε στη Μαρμαρίδα, εξετάστηκε κατάληψη μικρονησίδας από βατραχανθρώπους και από αεροκίνητα και αερομεταφερόμενα τμήματα.

4.-Ειδικά για τον εγκλωβισμο των νησιών ο πρωτεργάτης του τουρκολυβικου μνημονίου ναύαρχος Τζιχατ Γιαγτζι έχει δημόσια αναφέρθει (cnnturk) στην πιθανοτητα ναυτικου αποκλεισμού νησιών σε περίπτωση μη αποστρατρατικοποίησης.

5.-Στην τελική φάση της άσκησης, που έγινε στην Μαραμαρίδα, την 21η Απριλίου, συμμετείχαν ως παρατηρητές Ακόλουθοι Άμυνας ή Ναυτικοί Ακόλουθοι από τα εξής κράτη:
ΗΠΑ, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Φιλιππίνες, Γεωργία, Ιράν, Ιαπωνία, ABD, Νότιος Κορέα, Λετονία, Μεξικό, Πακιστάν, Σενεγάλη και Νιγηρία. Συμμετείχε επίσης και ο «Ακόλουθος Άμυνας» του ψευδοκράτους, κάτι που συνιστά ενός είδους αναγνώριση από το «παράθυρο» του ψευδοκράτους από τις χώρες που συμμετείχαν με παρατηρητή στην εν λόγω επιθετική άσκηση.

Δήμαρχος Λευκονοίκου 

”Πρέπει να αντιδράσουμε και εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία. Με έμμεσο τρόπο πολλά κράτη προσπαθούν να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος! Εκ μέρους του Δήμου Λευκονοίκου εκφράζω την αντίδρασή μας σε τέτοια τετελεσμένα γεγονότα! Οι άνθρωποι μας έκλεψαν την πατρίδα μας! Μέρες του Πάσχα και εμείς να μην μπορούμε να λειτουργηθούμε στις εκκλησίες μας! Όπου και να βρεθούμε, νιώθουμε ξένοι! Όλα είναι ξένα γύρω μας! Φεύγουμε από την εκκλησία κάθε βράδυ αυτές τις άγιες μέρες με έναν κόμπο στον λαιμό. Πουθενά η λειτουργία δεν είναι όπως στη δική μας εκκλησία. Από τους ιερείς μας μέχρι τους καλλίφωνους ψάλτες μας! Θα νιώσουμε τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Άγιο Πάσχα, μόνο στον τόπο μας!”

Με πληροφορίες απο anixneuseis.gr


  • Κοινοποιήστε: