Νέα

“Νεκρολούλουδα για την αγαπημένη μας Νίτσα Ματσάγκου
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως
Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, 12μ.
Πολυαγαπημένη μου Νίτσα,
Πόσο σου ταιριάζει η ρήση «Ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, αν άνθρωπος ή».
Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με το άκουσμα του αναπάντεχου μαντάτου του θανάτου σου. Όλοι όσοι σε ξέραμε στο Λευκόνοικο, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου μας, οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές σου θρηνούν την άριστη απόφοιτο του Γυμνασίου Λευκονοίκου, με τη χρυσή καρδιά, το γλυκό χαμόγελο, την αστείρευτη καλοσύνη. Θρηνούν το κορίτσι με τον ετεροκεντρισμό της αγάπης, την αρχοντιά και το μεγαλείο της ψυχής, την ευφυία, την αρετή και το ήθος, τις αρχές και τις αξίες, τις ζυμωμένες στα χώματα της Μεσαορίας μας. Ενσάρκωνες την κουλτούρα του Γυμνασίου μας!
Έφυγες τόσο νωρίς. Έτσι το ήθελε ο Θεός. Αυτός ξέρει καλύτερα. Σίγουρα ήσουν έτοιμη για το μεγάλο ταξίδι.

Καλή μου, γλυκιά μου Νίτσα, αδελφούλα μου, όπως σου άρεσε να με αποκαλείς, αφού, μαζί με τον αδελφό μου, μας θεωρούσες αδέλφια σου. Ο παπάς σου ήταν αδελφικοί φίλοι με τον παπά μου, γι’ αυτό του είχε εμπιστοσύνη να μεταφέρει τις κόρες του. Κι εσένα σου είχε ιδιαίτερη αγάπη, γι’ αυτό σε έμαθε και να οδηγείς αυτοκίνητο. Κι εσύ, όμως, έτρεφες μεγάλη αγάπη γι’ αυτόν.
Τώρα κίνησες για το μεγάλο ταξίδι.
Μακαρία η οδός η πορεύει σήμερον.
Καλοτάξιδη να είναι η πορεία σου προς το Φως.
Πρέσβευε υπέρ ημών.
Καλή αντάμωση!
Χαιρετίσματα σε όλους τους δικούς μας, τους τιμαριώτες τ΄ ουρανού.
Καλό παράδεισο!
Εκ μέρους του Δήμου Λευκονοίκου, των μαθητών/τριών και των καθηγητών/τριών του Γυμνασίου μας, καταθέτω το στεφάνι της αγάπης μας”.


  • Κοινοποιήστε: