Νέα

Της κ. Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη.
“Ο Γυμνασιάρχης μας από το 1961-69, αείμνηστος Σοφοκλής Σοφοκλέους, από την Πυργά Αμμοχώστου, ένας οτρηρός, δραστήριος και πεπαιδευμένος φιλόλογος, ένας φωτισμένος άνθρωπος του Θεού, ένας κοσμοκαλόγερος, ένας “αββάς”, όπως τον χαρακτήρισε ο Γεροντάς μας ο Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, που με το παράδειγμά του και τις διδαχές του μεγάλωσαν τα νιάτα της περιοχής Λευκονοίκου για μια οκταετία.
Από τα έργα του θα σταθώ μόνο στη δημιουργία της επιβλητικής Αίθουσας Τελετών που κτίστηκε στο Γυμνάσιό μας με δωρεά του μεγάλου ευεργέτη μας, του αείμνηστου Γεώργιου Καμιντζή, που ευεργέτησε και τη Μόρφου, αλλά και με συμβολή και της δικής μας Σχολικής Εφορίας, με Πρόεδρο τον εξαίρετο μ. Νικόλα Χριστοφή, πατέρα της αγαπημένης μας φιλολόγου κ. Μηλιάς Πασχαλίδου, του Πάμπου, της Σούλας, της Αντρούλας και της συμμαθήτριάς μου της Μαρίας.
Ευχαριστώ τον γιο του κ. Νίκο Σοφοκλέους που μου έστειλε τη φωτογραφία αυτή, όπως και πολλές άλλες από το Αρχείο του, που ευτυχώς διασώθηκε στην Αθήνα, και θα το δημοσιεύσουμε προσεχώς”.

  • Κοινοποιήστε: