Εκδηλώσεις

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, φέτος ξαναρχίσαμε τις παιδικές χριστουγεννιάτικες γιορτές μας, στις οποίες ο Δήμος προσφέρει ωραία δώρα στα παιδάκια μας, κυρίως βιβλία και παιχνίδια, ενώ τα κεράσματα και τον ταχυδακτυλουργό τα αναλαμβάνει το Σωματείο.

Σήμερα είχαμε την παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή μας στη Λάρνακα. Ευχαριστώ και συγχαίρω τον Πρόεδρο του Επ. Συμβουλίου Λάρνακας-Αμμοχώστου του Σωματείου μας, τον φίλο κ. Νίκο Κημήτρη, και τα άλλα μέλη, κυρίως την κ. Θεοδώρα Σπύρου Κημήτρη, τον κ. Ελισσαίο Κουρτέλλα, τον κ. Κυριάκο Κωνσταντίνου, για την όμορφη συνεργασία τους, καθώς και τον κ. Σπύρο Κημήτρη που ντύθηκε Άγιος Βασίλης και πρόσφερε τα δώρα στα παιδάκια μας τα οποία ήταν απολαυστικότατα, γλυκύτατα, ζωντανά και πολύ χαρούμενα.
Ξεκινήσαμε με χαιρετισμό του Προέδρου και μετά μίλησα στα παιδάκια για το Λευκόνοικο με τρόπο κατανοητό, όπως μιλώ στα σχολεία. Τους έμαθα τον Βασίλη Μιχαηλίδη, τον Εθνικό μας Ποιητή, τον ευεργέτη μας, Γεώργιο Καμιντζή που ίδρυσε το Γυμνάσιό μας, την Καμίντζειο Ανωτέρα Σχολή Λευκονοίκου, κυρίως, όμως, τους βοήθησα να καταλάβουν γιατί το Λευκόνοικο ήταν μία ακμάζουσα κωμόπολη από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Με τη μαιευτική μέθοδο, εμπέδωσαν ότι η κωμόπολή μας ήταν ένας πλούσιος Δήμος, με Νοσοκομείο, Δικαστήριο, Γυμνάσιο, Γεωργικό Τμήμα, Κτηνοτροφείο, τράπεζες, σινεμά, εστιατόρια, εξοχικά κέντρα, πολλά εμπορικά καταστήματα, σπουδαίους γεωργούς, εμπόρους και τεχνίτες, αλλά και πολλούς μορφωμένους. Ιδιαιτέρως, τους τόνισα ότι στο Λευκόνοικο μορφώνονταν από νωρίς οι γυναίκες οι οποίες ήταν νοικοκυρές και χρυσοχέρες.
Τους έμαθα από πού πήρε το όνομά του, από τον πρώτο λευκό οίκο, ότι εδώ ιδρύθηκε η πρώτη συνεργατική τράπεζα το 1909. Τα παιδάκια μας, έξυπνα και κεφάτα, συναγωνίζονταν ποιο θα απαντήσει… Φώναζαν τις απαντήσεις που τους έλεγαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, και ήταν απόλαυση…
Ξέχασα να τους πω, κάτι που τονίζω κάθε φορά, για τα τρία πιο σπουδαία πράγματα που έφτιαχναν στο Λευκόνοικο: την τσιπόπιτα, το οφτόν και το γιαούρτι.
Χάρηκα πάρα πολύ που είχαμε αυτή τη διαλογική συζήτηση με τα παιδάκια μας. Με ενθουσίασαν, τα απόλαυσα, τα αγάπησα…
Τη σκυτάλη πήρε ο φίλος μας ταχυδακτυλουργός κ. Νεοκλής που μάγεψε μικρούς και μεγάλους. Γελάσαμε, χαρήκαμε, απορήσαμε πώς κάνει αυτά τα κόλπα. Τα παιδάκια μας το γλέντησαν πραγματικά, συμμετείχαν σε πολλά κόλπα και παιχνίδια, γενικά ήταν σε μεγάλα κέφια. Απόλαυσαν τα κόλπα του κ. Νεοκλή.
Τέλος, ο Ιωάννης Νίκου Γεωργίου, του βουλευτή, κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας, και ο Άγιος Βασίλης, που ήταν εξαιρετικός, μοίρασε τα δώρα στα παιδάκια μας.
Καταληκτικά, περάσαμε ένα υπέροχο πρωινό Κυριακής με τους νέους βλαστούς μας και τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Είχαμε γύρω στα εξήντα παιδιά, ενώ προ της πανδημίας περνούσαμε τα εκατόν…
Είναι αυτή η γιορτή μια ευκαιρία να έρθουν και νέοι και νέες κοντά στον Δήμο και το Σωματείο μας, αλλά και τα παιδάκια να περάσουν πολύ όμορφα. Πιο πολύ, όμως, ευχαριστιόμαστε εμείς που βλέπουμε τα παιδάκια μας τόσο ευτυχισμένα!
Μακάρι αυτά τα παιδάκια να επιστρέψουν και να ζήσουν στον τόπο μας!


  • Κοινοποιήστε: