Εκδηλώσεις, Λευκονοικιάτες/-ισσες

Σε συγκέντρωση στον Δήμο Λευκονοίκου, στη λεωφόρο Κυρηνείας 91, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, στις 17 Ιανουαρίου, προσκεκλημένος ήταν ο δρ Σώτος Κτωρής, Συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, ο οποίος προέβη σε σφαιρική ενημέρωση για τα θέματα των εκκλησιών του Λευκονοίκου, όπως και για το κοιμητήριο, και γενικά για την κατάσταση που επικρατεί στην κατεχόμενη γη, με σοβαρότητα, ειλικρίνεια, ακρίβεια, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα.

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, ενημέρωσε τον κόσμο για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη συνεδρία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων για τα θέματα αυτά, όπως και για την ενημέρωση που είχε από τον κοινοτάρχη Τρικώμου, κ. Βαρνάβα Χατζηπροδρόμου.

Ταυτόχρονα, συνεχάρη τον κόσμο που παρευρέθηκε για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά, για το ενδιαφέρον που έδειξε, τις απόψεις και τις ανησυχίες που εξέφρασε, και γενικά για τον καλό και δημοκρατικό διάλογο που αναπτύχθηκε.

Επιπρόσθετα, απένειμε τα εύσημα και στον νομικό, πρώην Υπουργό, κ. Δημήτρη Ηλιάδη, για τις συμβουλές και την καθοδήγησή του στην ίδια σε πολλά θέματα, αλλά και για την καταλυτική παρέμβασή του στο θέμα των περιουσιών μας που χάνονται, όπως και στην πρώην βουλευτή, κ. Άννα Θεολόγου, για τη συνεισφορά της στον διάλογο που αναπτύχθηκε. Η κ. Θεολόγου, ως μέλος της Επιτροπής Προσφύγων, διαφώτισε τη συγκέντρωση αρκούντως ικανοποιητικά.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, έγινε και κοπή βασιλόπιτας, το φλουρί της οποίας κέρδισε ο κ. Δημήτρης Δημητρίου. Το δώρο του ήταν ένα ασημένιο στάχυ που θυμίζει τη Μεσαορία.
Καταληκτικά, ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία έγινε ενημέρωση από ειδήμονες για πολύ σοβαρά θέματα και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν μαζί με τους άλλους κατεχόμενους Δήμους και τις κατεχόμενες κοινότητες σε συνεργασία με την κυβέρνηση!


  • Κοινοποιήστε: