Νέα, Φωτογραφίες

Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού

Η «γιορτή της ποντιακής πίτας» στάθηκε απλά η αφορμή διεξαγωγής μιας πολύ ζεστής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Alou Cocktail Bar στην παραλία της Ιερισσού, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κοινού και επισκεπτών.

 

Ο Σύλλογος Ποντίων και Φίλων «οι Ακρίτες του Άθω» αλλά και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ιερισσού, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους επίδειξη ποντιακής μαγειρικής. Πιο συγκεκριμένα η Τασούλα Σουλτάνη έφτιαξε λαχταριστή πίτα περέκ με γέμιση φέτας Ιερισσού και στη συνέχεια ζύμωσε πιροσκί, τα οποία – αφού γέμισε με ντόπια φέτα αλλά και με μίγμα πατάτας Παλαιοχωρίου – πρόσφερε ως κέρασμα στους «μαθητές» της.

 

Τη σκυτάλη έλαβαν νοικοκυρές από την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα, από το Δήμο Λευκονοίκου περιοχή Αμμοχώστου, οι οποίες ζύμωσαν «διπλοπισίες», που πασπάλισαν με ζάχαρη και κανέλα, τις έψησαν σε καυτό λάδι και τις περίχυσαν με μέλι Αρναίας και καρύδια. Το αποτέλεσμα? Συγκλονιστικά νόστιμο!

 

Οι ζύμες λοιπόν, αποτέλεσαν σήμερα το συστατικό, που μέσω του KOUZINA, ένωσαν γαστρονομικά το προσφυγικό κυπριακό στοιχείο, με το αντίστοιχο του Πόντου. Ο ποντιακός χορός όμως ήταν εκείνος που έκανε τις ψυχές να αναταχθούν, τα κορμιά να τραντάζονται και τη σκέψη να ταξιδεύει πάλι εκεί, στις πατρίδες που αφήσαμε πίσω, αλλά που τις κουβαλούμε πάντα σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας συνήθεια, σε κάθε μας σκέψη, σε κάθε μας έκφραση!

 

Είναι ο Πόντος που πάντα αγαπούμε να λατρεύουμε!

Ευχαριστούμε όλους, όσοι μας στήριξαν στο να τον τιμήσουμε!


  • Κοινοποιήστε: