Νέα

Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού, η παρουσίαση του βιβλίου «Ποιος το γνωρίζει τούτο το νησί; – Φιλολογικές αναζητήσεις στην κυπριακή ενδοχώρα», του δρος Κυριάκου Ιωάννου. Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία ήταν και η εναρκτήρια του Μουσείου, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, η Εξοχότατη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, η οποία είχε θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα της και ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κα Ζήνα Λυσάνδρου, πρόεδροι λογοτεχνικών σωματείων, όπως και ο εκδότης του βιβλίου, ενώ ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τον γνωστό ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη και τον φιλόλογο Ανδρέα Χατζηθωμά, καθώς και μεστές ομιλίες από τους καταξιωμένους μελετητές Μανώλη Στεργιούλη, Μαρία Μιχαηλίδου και Χρήστο Μαυρή.

Η όλη εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά με μελοποιημένα ποιήματα, τα οποία ερμήνευσαν οι Μάρω Μήτσα και Ειρήνη Ροδοσθένους, υπό τη συνοδεία του Μάριου Ιωάννου στο πιάνο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αντιφώνηση του συγγραφέα.

 


  • Κοινοποιήστε: