Ανακοινώσεις

Επέστρεψε από τη Λέσβο αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου η οποία είχε μεταβεί στον αδελφοποιημένο Δήμο Δυτικής Λέσβου, από τις 12 ως τις 15 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ταξιάρχη Βέρρου, για να εορτάσουν τον Άγιο Ιγνάτιο στην Ιερά Μονή Λοιμώνος στην Καλλονή.

Η αντιπροσωπία η οποία αποτελείτο από τη Δήμαρχο Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, και τους Δημοτικούς Συμβούλους, κ. Ιωάννη Σακαλλή και Σωτήρη Κόκκινο, την Πέμπτη, 13/10/2022, επισκέφθηκε την εκκλησία της Παναγιάς της Γοργόνας στη Σκάλα Συκαμιάς, αυτήν που έκανε γνωστή ο Στρατής Μυριβήλης, προσκύνησε την εικόνα του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο, επισκέφθηκε την εορτάζουσα Ιερά Μονή Λειμώνος στην Καλλονή και προσκύνησε τον Άγιο Ιγνάτιο, αλλά είχε και την ευκαιρία, να συμμετάσχει στη σύσκεψη του αδελφού Δήμου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας, κ. Στέλιο Πέτσα, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο.

Επιπλέον, συμμετείχε και στην παράδοση τριών ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του πρώτου Δήμου στην Ελλάδα που αποκτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, άνκαι είναι ένας νεοσύστατος Δήμος μόλις τριών χρόνων. Η αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου θαύμασε έναν στόλο 23 ολοκαίνουργιων αυτοκινήτων για τις ανάγκες του αδελφού Δήμου, και αντιλήφθηκε ότι σε αυτόν τον Δήμο συντελείται ένα μικρό θαύμα με την πληθώρα των έργων που έχουν αποπερατωθεί για το καλό όλων των κατοίκων του.

 

 

Επιπρόσθετα, την Παρασκευή, 14/10/2022, στις 11 π.μ., εψάλη τρισάγιο για τους ήρωες της κυπριακής τραγωδίας και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Λευκονοίκου στη Μήθυμνα, στην οποία παρέστησαν και οι πρώην Δήμαρχοι Μήθυμνας, κ. κ. Δημήτρης Βατής, Λευτέρης Βογιατζής και Στέλιος Καραντώνης, όπως και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μήθυμνας, κ. Θανάσης Ανδριώτης, και, στη συνέχεια, η αντιπροσωπία συμμετείχε στα Εγκαίνια του νέου Λιμεναρχείου Μήθυμνας τα οποία τέλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Δήμο Λευκονοίκου. Και στους δύο Υπουργούς η Δήμαρχος πρόσφερε την πρόσφατη έκδοση του Δήμου Λευκονοίκου: «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα».

 

 

Η αντιπροσωπία εκφράζει τις άπειρες ευχαριστίες της στους αδελφούς της από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για τη φιλοξενία, την εγκαρδιότητα και την αγάπη τους, και ιδιαίτερα συγχαίρει τον άξιο, φιλίστορα και καλλιεργημένο Δήμαρχο κ. Ταξιάρχη Βέρρο, τον οραματιστή και πραγματιστή, οτρηρό και χαλκέντερο, τους αξιόλογους και εργατικούς αντιδημάρχους και όλο το υπόλοιπο δυναμικό για το αξιοζήλευτο έργο που επιτελείται στον Δήμο αυτό τα τελευταία τρία χρόνια.

 

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει η αντιπροσωπία στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Αφροδίτη Βατή-Μαριόλα, όπως και τη συνεργάτιδά της, κ. Μαρία Κατσαρού, οι οποίες ανέλαβαν τις μετακινήσεις τους, αλλά και στον πρώην Δήμαρχο Μήθυμνας, κ. Δημήτρη Βατή, για την αγάπη και τη ζεστασιά με την οποία τους περιέβαλαν μαζί με τη σύζυγό του, κ. Μένη Βατή.

 

Η Παναγιά η Γοργόνα του Στράτη Μυριβήλη


  • Κοινοποιήστε: