Ανακοινώσεις, Πανίκκος Χατζηκακού, Προσωπικότητες Λευκονοίκου

Η αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου επέστρεψε από το Ρέθυμνο, όπου μετέβη  μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου, Π.Ε. Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Ταταράκη, προς τη Δήμαρχο Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, για να συνδιοργανώσουν την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του εκλιπόντος τουριστικού επιχειρηματία,  λευκονοικιάτη Πανίκκου Χατζηκακού, ο οποίος υπήρξε ο σκαπανέας του τουρισμού στην Κρήτη.

Την εκδήλωση που έγινε στο Σπήλι, την Κυριακή, 6 Αυγούστου 2023, στις 8 μ.μ., στη μαγευτική κεντρική πλατεία, μετά το καλωσόρισμα των δύο δημάρχων, χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, κ. Κώστας Κουμής, ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Παπανδρέου και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Κώστας Σερέζης. Επίσης, εξ αποστάσεως χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, και η ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά.

Ο δήμαρχος Γιάννη Ταταράκης

Ο Ευγένιος Φραγκιαδάκης

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Ευγένιος Φραγκιαδάκης, για χρόνια συνεργάτης του μ. Χατζηκακού, ο οποίος μάς καθήλωσε με τη γλαφυρότητα του ύφους του, την ευγένεια και την αγάπη του για τον Πανίκκο Χατζηκακού, τον πρωτεργάτη της τουριστικής ανάπτυξης της Ελούντας, του Ρεθύμνου και γενικά της Κρήτης, μεταφέροντας την εμπειρία του από την Αμμόχωστο!

Η πολύ όμορφη εκδήλωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλου του κόσμου, τελείωσε με την προβολή του καταπληκτικού ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του τιμωμένου, της εξαίρετης δημοσιογράφου, κ. Εύας Λαδιά, με τίτλο: «Πανίκκος Χατζηκακού-ο καλός σπορέας της τουριστικής άνθησης στην Κρήτη», το οποίο μάς φόρτισε συναισθηματικά!

 

Από δεξιά προς τα αριστερά: Η δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, ο δημοσιογράφος Κώστας Σερέζης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου.

Ο Δήμος Λευκονοίκου, ο οποίος σεμνύνεται για τον μ. Πανίκκο Χατζηκακού, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Δήμο Αγίου Βασιλείου για την τιμητική εκδήλωση στον δημότη του, αλλά και σε όλους τους εκλεκτούς ομιλητές, ιδιαιτέρως στον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, κ. Κώστα Κουμή.

Πηγή: ageliaforos.com


  • Κοινοποιήστε: