Νέα, Ψηφιακό Αρχονταρίκι

Μεγάλη ευλογία και σήμερα.

Γιορτάσαμε τον Αρχάγγελό μας στην εύανδρη κωμόπολη της Γιαλούσας. Γιορτάσαμε το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου μας! Στον ανακαινισμένο ναό του Αρχαγγέλου, εκεί που λειτουργούσε ο καλλίφωνος παπα-Λοίζος Λοιζίδης. Σήμερα τη λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου εξ Αιγιαλούσης και ο παπα-Ζαχαρίας, ο σεβάσμιος ιερέας του Αποστόλου Ανδρέα. Μαζί μας και τρεις γιαγιάδες από την Αγία Τριάδα.
Βιώσαμε την απόλυτη μυσταγωγία. Περίσσεψε η συγκίνηση! Η κατάνυξη!

Μαζί με τον σύζυγό μου, Αριστείδη Παναγίδη, ευχαριστούμε τον αγαπημένο μας φίλο, κοινοτάρχη Αιγιαλούσης, Παναγιώτη, Panayiotis Hadjipandelis, για την πρόσκλησή του, όπως και τους καλούς μας φίλους, Βαρνάβα και Μιχαλάκη Λοιζίδη, όπως και τον Ηλία Παντελίδη, που μας έμαθαν να αγαπάμε την κωμόπολή τους. Επίσης, ευχαριστώ τις κοπέλες της Γιαλούσας για την εγκαρδιότητα και την αγάπη τους, ιδιαιτέρως την πολυτάλαντη Φανίτσα Καφούρη.

Καταληκτικά, η σημερινή μέρα θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στη μνήμη και τη συνείδησή μας! Ιδιαιτέρως, φορτιστήκαμε με την αγάπη του Αρχ. Γεωργίου για τους προτινούς, τους αλλοτινούς, τους προγόνους τους που υπηρέτησαν τον ναό του Αρχαγγέλου, για τους οποίους μάς είπε ότι έφυγαν ντυμένοι με την πίστη τους, καταλήγοντας: “Κύριε, δος ημίν μνήμην”, για να θυμόμαστε αυτούς τους ανθρώπους.

Αρχάγγελέ μας, λυπήσου τον πρόσφυγα λαό σου και βόηθα να τελειώσει η δοκιμασία του!


  • Κοινοποιήστε: