Ανακοινώσεις

Ένα εξαιρετικό Συνέδριο διοργάνωσε ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής Ο.Λ.Κ., με θέμα τον Διονύσιο Σολωμό και την Κύπρο. Νιώθω ότι είναι το σπουδαιότερο Συνέδριο που έχω ζήσει ως φιλόλογος τα τελευταία 45 χρόνια, γι’ αυτό αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
Διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και της Κύπρου, έγκριτοι σολωμιστές, μας καθήλωσαν με τις εισηγήσεις τους: Ερατοσθένης Καψωμένος, Δημήτρης Αγγελάτος, Αντρειωμένος, Αφροδίτη Αθανασοπούλου, κ.ά.

Η έναρξη του Συνεδρίου ήταν μαγευτική. Η Πρόεδρος της Βουλής μάς εξέπληξε με το ύφος και την ομορφιά του λόγου της. Στο τέλος, μας μάγεψε με τα μελοποιημένα τραγούδια του Σολωμού η χορωδία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. υπό τη διεύθυνση της χαριέστατης μαέστρου κ. Μάρως Εξηντάρη-Μήτσα, μουσικού μας στο Γυμνάσιο Λευκονοίκου. Τη χορωδία συνόδεψε στο πιάνο ο ταλαντούχος μουσικός κ. Μάριος Ιωάννου. Νομίζω ότι ήταν μία από τις καλύτερες παρουσίες της χορωδίας της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. Καμάρωσα για τη μουσικό μας, τη χαρισματική μα και απαιτητική, εργατική, που κυνηγά το τέλειο! Καμάρωσα, όμως, και για τις Λευκονοικιάτισσές μου στη χορωδία: την κ. Αντρούλα Εξηντάρη- Ψάλτη, την κ. Σόνια Μάρκου- Μορφή, την κ. Άντρη Καζαμία- Κτίστη και την κ. Αρετή Κάππα- Αντωναροπούλου. Η έκπληξη ήταν ο κ. Ντίνος Μήτσας με την υπέροχη φωνή του.
Σήμερα, ο Δρ Κυριάκος Ιωάννου συνέκρινε τον Β. Μιχαηλίδη με τον Δ. Σολωμό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί άνετα να τον κοιτάξει στα μάτια ως ίσος προς ίσον.

Μαζί μας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Τάσος Χριστοφίδης, ο Ποιητής και Ακαδημαικός, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, ο Δρ. Κυπριανός Λούης, η Δρ Ειρήνη Παρασκευά- Ροδοσθένους, και άλλοι.

Ιδιαιτέρως χαρήκαμε με την παρουσία στο νησί μας και για τις παρουσιάσεις τους που ήταν αξιόλογες, των καλών μας φίλων, Δρος Μανώλη Στεργιούλη και Δρος Αγάθης Γεωργιάδου.


  • Κοινοποιήστε: