Επισκέψεις-Συναντήσεις

Χθες η ψυχή μας ευφράνθηκε. Κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής μας επίσκεψης στο Λονδίνο, συναντηθήκαμε με εκλεκτούς και εκλεκτές συνδημότες και συνδημότισσές μας στο Λονδίνο σε έναν πολύ ζεστό και φιλόξενο χώρο, ιδιοκτησίας του κ. Κυριάκου Παττίχη, γιου του κ. Μελή Παττίχη και της μ. Λήδας Καραγιώργη- Παττίχη.

Ο αγαπημένος μας Κυριάκος με την ευρυχωρία της καρδίας του, την ευγένεια της ψυχής του και τη γνωστή χουβαρτοσύνη του, μάς παρέθεσε ένα πραγματικά λουκούλλειο γεύμα, πλουσιοπάροχο, δωρεάν για τα μέλη της Ένωσης Λευκονοικιατών Αγγλίας τα οποία αψήφησαν τον καιρό και ήρθαν με πολλή αγάπη, ευγένεια και γλυκύτητα στο κάλεσμα του Κυριάκου για να συναντηθούμε και να ανανεώσουμε τη φιλία μας.

Νιώθω πολύ μεγάλη περηφάνια για τα μέλη της παροικίας μας στην Αγγλία τα οποία ξεχωρίζουν για την αρχοντιά, τη λεβεντιά και το μεγαλείο της ψυχής τους. Ξεχωριστοί και ξεχωριστές! Κι έφεραν και τα παιδιά τους τα οποία με εντυπωσίασαν με την απλότητα, την καταδεκτικότητα και την προσήνειά τους, την αγάπη τους για τον τόπο μας, την περηφάνια τους για τους προγόνους τους, παράλληλα με τη μόρφωση και τις περγαμηνές τους!

Περάσαμε πολύ όμορφα. Παρακολουθήσαμε στο βίντεο την αναπαράσταση του κυπριακού γάμου από το συγκρότημα του σωματείου μας, καθώς και τα τραγούδια για το Λευκόνοικο τα οποία μας φόρτισαν συναισθηματικά: “Το όμορφο Λευκόνοικο”, μια σύνθεση του ταλαντούχου Άριστου Παρπαρίνου, με τα αδέλφια Κυριακή και Ραφαήλ Κόκκινου, και “Στο Λευκόνοικο” σε στίχους του λαικού μας ποιητή, Αντώνη Αντωνίου, το οποίο τραγουδά η μουσικός μας, κ. Μάρω Εξηντάρη- Μήτσα.

Παρόντες και τα εξαιρετικά εγγόνια του ποιητή, ο Αντώνης και η Αγγέλα Αντωνίου, παιδιά του μ. Παρασκή μας, του γείτονα και συγγενή μου, τα οποία σεμνύνονται για τον παππού τους.

Μετά το ζεστό καλωσόρισμα του Προέδρου της Ένωσης Λευκονοικιατών Αγγλίας, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς για όλη τη διοργάνωση, ευχαρίστησα τους συνδημότες και συνδημότισσές μας για την παρουσία τους, τη διαχρονική στήριξή τους στον Δήμο μας και τον κόσμο του, και τους ενημέρωσα για τα πεπραγμένα του Δήμου μας, αλλά και για όσα οραματίζομαι ότι πρέπει να γίνουν στο μέλλον!

Μετά το εξαίσιο, ποιοτικό γεύμα, με τη σφραγίδα του Ελιζέ, περάσαμε σε μια διπλανή ζεστή αίθουσα για γλυκό και κουβεντούλα. Παρούσα και η τσιπόπιτά μας την οποία πήρα από την Κύπρο, ειδικά για την περίσταση, και τους ενθουσίασε!

Επιλογικά, ήταν μια εξαιρετική συνάντηση που μας γέμισε όλους και όλες με πολύ όμορφα συναισθήματα. Ευχαριστώ τον Αρχάγγελο και τον Σωτήρα μας και για αυτή την εμπειρία! Ευγνωμονώ τον Κυριάκο Παττίχη και όλους τους φίλους και τις φίλες μας για την αγάπη τους! Να τους έχει καλά η Παναγία μας και να ευλογεί τις οικογένειές τους.

   • Κοινοποιήστε: