200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Εκδηλώσεις, Φωτογραφίες

Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγιδη
“Συγχαρητήρια στον ρέκτη, καλλιεργημένο και δυναμικό Δήμαρχο Στροβόλου, τον αγαπημένο μου φίλο Αντρέα Παπαχαραλάμπους, με τη μεγαλοψυχία του, την ευγένεια και την καλή καρδιά του, την Πολιτιστική Λειτουργό κ. Ειρήνη Βιολάρη, και τον Δήμο Στροβόλου για το εξαιρετικό Συνέδριο το οποίο παρακολουθήσαμε απόψε για την 9η Ιουλίου 1821 του Βασίλη Μιχαηλίδη. Ευχαριστούμε τους διαπρεπείς ομιλητές για τις παρουσιάσεις τους οι οποίες πλούτισαν τις γνώσεις μας.
Ο Δήμαρχος με τη γενναιοδωρία της ψυχής του πάλι τίμησε τον Βασίλη Μιχαηλίδη και τον Δήμο μας με τις αναφορές της αγάπης του.
Εκείνο, όμως, που μας φόρτισε συναισθηματικά ήταν η παρουσίαση αποσπασμάτων της 9ης Ιουλίου 1821 από μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου του Εθνομάρτυρα Κυπριανού, με λόγο και τραγούδι, τα οποία μας καταγοήτευσαν. Μεγάλη η προσφορά των φιλολόγων του σχολείου, ανάμεσα στους οποίους και ο Νικόλας Στυλιανού, ο γιος της αγαπημένης μας Χρύσως Λοίζου Στυλιανού, άριστης μαθήτριας του Γυμνασίου Λευκονοίκου.
Άριστη, όμως, είναι και η μουσικός του σχολείου, η αγαπημένη μου συνάδελφος Μαρία Ζαννέτου, της οποίας η εξαίσια, υψηλού επιπέδου μελοποίηση των στίχων μάς άφησε ενεούς και εμβρόντητους. Μέθεξη! Μαγεία!
Τα παιδιά του σχολείου ήταν καταπληκτικά στην απαγγελία, όμως δεν μπορώ να μη σας πω για την περηφάνια που ένιωσα για τον τραγουδιστή που έπαιζε και λύρα, τον σεμνό και υπέροχο Ραφαήλ Παναγή, εγγονό άλλης εκλεκτής Λευκονοικιάτισσας, της καλής μου φίλης Μάρως Καμπανέλλα.
Εύγε σε όλα τα παιδιά τα οποία καμαρώσαμε!
Εύγε και στη Διεύθυνση του σχολείου που φέρει το όνομα του Αγίου για μας, Αρχ. Κυπριανού του Στροβολιώτη!
Εύγε και στον Δήμο Στροβόλου που τιμά το άξιο τέκνο του! Γιατί,
” Ανδρών, έργω γενομένων αγαθών,
έργω και δηλούσθαι τας τιμάς”.

  • Κοινοποιήστε: