Νέα, Φωτογραφίες

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ

Φωτορεπορτάζ: Πέτρος Πετρίδης

 

“Φίλες και φίλοι, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 27/8/2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, η τελετή έναρξης του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ).

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Τους συνέδρους καλωσόρισε ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’. Την τελετή προσφώνησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ https://youtu.be/cXaAw2PtBEU και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Τούτον.

Προηγήθηκε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Νίκο Μουγιάρη και ένα συναισθηματικό ταξίδι σε μνήμες και εικόνες με τίτλο «ΝΟΣΤΟΣ», με την εξαίρετη ηθοποιό Αννίτα Σαντοριναίου, να απαγγέλει μοναδικά το ποίημα «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη, την Μάριαμ Βενιζέλου να ερμηνεύει συγκλονιστικά το παραδοσιακό τραγούδι «Το Γιασεμίν», με την συνοδεία του εξαίρετου βιολιστή Σάββα Λάμπρου, τους σπουδαίους μουσικούς Σάββα Χρυσάνθου, Νεόφυτο Μιχαήλ, Ρίκκο Γρηγορίου και Γρηγόρη Χριστοδούλου, να μας μαγεύουν, με τα μπουζούκια τους και με τις Χορεύτριες, Άντρια Χρίστου, Στέφανη Χαραλάμπους, Εβελίνα Χαραλάμπους, Στάλω Ζαχαρίου, Ελευθερία Ιωάννου και τον χορευτή Κωνσταντίνο Καραπίττα σε μια εξαιρετική χορογραφία της Άντριας Χρίστου και Μαρίας Ζαχαρίου Καραπίττα. Χίλια Εύγε σε όλους!!

Το πρόγραμμα της Εναρκτήριας Τελετής που παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων ΡΙΚ, Γωγώ Αλεξανδρινού μεταδιδόταν ζωντανά από το ΡΙΚ 2.

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019”.


  • Κοινοποιήστε: