Ανακοινώσεις

Με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, έχουμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να σας προσκαλέσουμε το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, σε Θεία Λειτουργία την οποία προγραμματίζουμε να τελέσουμε στο παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού στο Λευκόνοικο, με την ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, κ. Βασιλείου, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Καρρά, συμπαραστατούμενου από τους ιερείς της κωμοπόλεώς μας!

Αν οι κατοχικές αρχές δεν μας επιτρέψουν να μεταβούμε στην κωμόπολή μας, θα λειτουργηθούμε στον Ι.Ν. Αγίας Θέκλας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων, και θα τελέσουμε το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων μας, αλλά και όλων των κατοίκων της κωμοπόλεώς μας που έφυγαν πριν αλλά και μετά την εισβολή στην προσφυγιά. Θα αναπεμφθεί, επίσης, Δέηση για επιστροφή των εκτοπισμένων στις πατρογονικές τους εστίες. Καλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα της εορτής.

 

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα μεταβούμε στο Οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», όπου θα ακολουθήσει κέρασμα. Στη συνέχεια, γύρω στις 12:30 μ.μ., θα προσφερθούν δωρεάν οφτόν και ζυμαρικά του Λευκονοίκου, στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής του Οφτού και του 4ου Ταξιδιού στις Παραδοσιακές Γεύσεις του Λευκονοίκου.

Τη συνεστίαση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Έντιμος Υπουργός Επικοινωνιών, Μεταφορών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, ο οποίος ως Δήμαρχος Αγίας Νάπας πρόσφερε εκ μέρους του Δήμου του το ποσόν των 2,000 ευρώ για τη συντήρηση του Σταυρού μας.

Στις εκδηλώσεις μας θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και αδελφοί μας από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

  • Δήμος Λευκονοίκου
  • Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο»
  • Εκκλησιαστικές Επιτροπές Σωτήρος και Αρχαγγέλου
  • Σχολική Εφορία Λευκονοίκου
  • Σύνδεσμος Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής-Γυμνασίου Λευκονοίκου

  • Κοινοποιήστε: