Ανακοινώσεις

Τιμήσαμε τον δάσκαλο και διευθυντή μας, αείμνηστο Χριστόδουλο Πέτσα από την εύανδρο Κυθρέα. Αιωνία η μνήμη του. Τον ευγνωμονούμε! Είμαστε ευλογημένοι που τον είχαμε στα πρώτα χρόνια της ζωής μας ως καθοδηγητή μας! Μας έμαθε πολλά, πάρα πολλά!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 26/10/2022, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Παλαιά Αγορά», στην Παλλουριώτισσα, η παρουσίαση του βιβλίου «Κυθρέας Κάτοπρον», 50 Μελέτες για την κωμόπολη και την περιοχή Κυθρέας του αείμνηστου Χριστόδουλου Πέτσα, (1915-2005), Δάσκαλου, Αγωνιστή, πρώην Προέδρου του Σωματείου «Ελεύθερη Κυθρέα», που επιμελήθηκε η κόρη του Ανθή Πέτσα-Σαββίδου.

Στο επίκεντρο της ύπαρξης του μ. Χριστόδουλου Πέτσα, μετά την εισβολή, ήταν ο αγώνας για δίκαιη λύση του Κυπριακού Προβλήματος και η επιστροφή στις πατρογονικές εστίες. Αυτόν τον αγώνα συνέχισε αδιάλειπτα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Κωστής Κοκκινόφτας, ερευνητής Κέντρου Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου, και η Δρ. Αικατερίνη Αριστείδου, πρώην Αναπλ. Διευθύντρια Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών και συνεργάτιδα του περιοδικού «Ελεύθερη Κυθρέα».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ελεύθερη Κυθρέα», Πέτρος Παπαγεώργις και ο Δήμαρχος Κυθρέας, Δρ Πέτρος Καρεκλάς.

Το βιογραφικό σημείωμα του αείμνηστου Χριστόδουλου Πέτσα διάβασε ο Αντιδήμαρχος Κυθρέας, Μάριος Ζαμπακίδης, ενώ ο κ. Κλείτος Συμεωνίδης, στενός συνεργάτης για πολλά χρόνια με τον μ. Συγγραφέα, απηύθυνε δύο λόγια. Ακολούθησε αντιφώνηση από την αγαπητή μας φίλη, Ανθή Πέτσα Σαββίδου, θυγατέρα του αγωνιστή Δασκάλου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συντόνιζε η Αντιπρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Κυθρέας, Ευαγγελία Παυλίδου-Μιχαήλ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μεσαορίας, κ. Γρηγόριος, ο Πατέρας Θωμάς Κωστή, ο Δήμαρχος Κυθρέας, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, ο πρώην Δήμαρχος Κυθρέας, Κώστας Φραγκούδης, ο Αντιδήμαρχος Κυθρέας, Μάριος Ζαμπακίδης, και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Α.Ε.Κ. Κυθρέας, Δρ Ζαχαρίας Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Π.Α.Ο.Κ. Κυθρέας, κ. Λουκάς Ορφανίδης, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Κυθρέας, Παντελής Χόπλαρος, η Πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών Κυθρέας, Μαρία Ηρακλείδου-Φραγκούδη, ο επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου «Ελεύθερη Κυθρέα», Πέτρος Στυλιανού, ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Συλλόγου «Οι Χύτροι» Κυθρέας, Μιχάλης Παναγή, και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα καθαρά έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα δοθούν στον Σωματείο «Ελεύθερη Κυθρέα», που ήταν και ο διοργανωτής της εξαιρετικής εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε μεγάλη οθόνη, στιγμιότυπα από τις αντικατοχικές εκδηλώσεις της «Ελεύθερης Κυθρέας», που διοργάνωνε ο μ. Χριστόδουλος Πέτσας, και να επισκεφθούν έκθεση φωτογραφιών και πανό από αντικατοχικές διαδηλώσεις που επιμελήθηκε, με πολλή αγάπη, η εγγονή του μ. Χριστόδουλου Πέτσα, Κάτια Σαββίδου.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους και καλοτάξιδο το σημαντικό αυτό Βιβλίο.

Πηγή: Πέτρος Πετρίδης


  • Κοινοποιήστε: