Ανακοινώσεις, Πανίκκος Χατζηκακού, Προσωπικότητες Λευκονοίκου

Στο Σπήλι με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αγίου Βασιλείου και τον Δήμο Λευκονοίκου Αμμόχωστου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του εκλιπόντος τουριστικού επιχειρηματία Πανίκου Χατζηκακού την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και ο Δήμος Λευκονοίκου επαρχίας Αμμοχώστου την Κυριακή 6 Αυγούστου στην πλατεία του Σπηλίου.

Οι συνδιοργανωτές Δήμαρχοι Γιάννης Ταταράκης και Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, όπως και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αγίου Βασιλείου σε θέματα τουρισμού Αγγελική Πελαντάκη.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους συμβολισμούς της εκδήλωσης και στους λόγους που οδήγησαν στην διοργάνωση της. «Για μας αποτελεί χρέος να τιμάμε μορφές και προσωπικότητες που μας πρόσφεραν, από την γνώση τους και την πορεία του, για να βελτιωθούμε σε μια δράση, όπως είναι ο τουρισμός. Ο τουριστικός τομέας αποτελεί ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και η στήριξη του αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του σχεδιασμού μας στα πλαίσια πάντα της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος» συνέχισε ο Δήμαρχος «Η αποψινή βραδιά όμως, δεν πρέπει να μείνει στη μνήμη μας ως μια απλή τιμητική εκδήλωση. Απόψε μας δίνεται η ευκαιρία να ξαναδούμε την πολιτιστική μας δράση, τις σχέσεις και τη συνεργασία ανάμεσα μας όπως ακριβώς έκανε ο Πανίκος Χατζηκακός με τους ντόπιους επιχειρηματίες όπως οι αδελφοί Δασκαλαντωνάκη από τον Αη Γιάννη, για τους οποίους επίσης θα διοργανώσουμε ξεχωριστή τιμητική εκδήλωση» κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Ταταράκης απευθυνόμενος στην οικογένεια και άξιους συνεχιστές του ζήτησε να δεχτούν από όλους ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την προσφορά του προς τον τόπο καθώς ξεπέρασε τα όρια της περιοχής της πόλης του Ρεθύμνου και αγκάλιασε ολόκληρη την Κρήτη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού Κύπρου Κώστας Κουμής, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Σερέζης. Επίσης με εξ αποστάσεως συμμετοχή χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης και η ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου Ευγένιος Φραγκιαδάκης ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλη την επιχειρηματική διαδρομή του Πανίκου Χατζηκακού.

Στην συνέχεια ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου Εύας Λαδιά με θέμα: «Πανίκος Χατζηκακού – Ο καλός σπορέας της τουριστικής άνθησης στη Κρήτη»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πατήρ Ευάγγελος Κοπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Σαρρής, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Ξεξάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Γιώργος Γιακουμάκης και πλήθος εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγίου Βασιλείου Νίκος Καλλιτσουνάκης.

 


  • Κοινοποιήστε: