Δελτία Τύπου

11ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου

30 Σεπτεμβρίου 2019

Η Δήμαρχος, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γιαννάκη Σιακαλλή, συμμετείχαν στην «30η Σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης των Πόλεων Αγγελιαφόρων της Ειρήνης» στο Σαράγιεβο, στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2019.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου η Δήμαρχος παρουσίασε εργασία της για τα 80χρονα του Δήμου Λευκονοίκου με ταυτόχρονη παρουσίαση με power point εικόνων από την ειρηνική ζωή στο Λευκόνοικο, από την προσφυγιά, και από τη σημερινή δράση του Δήμου. Η παρουσίαση προκάλεσε και φέτος συναισθηματική φόρτιση σε όλους τους συνέδρους, όπως και πέρσι στο Βόλγκογκραντ, πρώην Στάλινγραντ.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου συμμετείχε στη Σύνοδο μαζί με αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου, με τον Δήμαρχο, κ. Βίκτορα Χατζηαβραάμ, και τη Δημοτική Σύμβουλο, κ. Κάτια Χαμπή, όπως και με αντιπροσωπεία του Δήμου Κερύνειας, με την Αντιδήμαρχο, κ. Μαρία Κουρούγιαννη, και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Άκη Βιολάρη.

Τη Γενική Συνέλευση απασχόλησαν κυρίως θέματα μετανάστευσης, θέματα κλιματικής αλλαγής και οι προσπάθειες που καταβάλλει η κάθε πόλη ξεχωριστά για την προώθηση της υπόθεσης της ειρήνης.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμαρχος Μόρφου, κ .Βίκτωρ Χατζηαβραάμ, εξελέγη για άλλη μια τριετία ως ένας από τους συμπροέδρους της IAPMC, της Διεθνούς Οργάνωσης των Πόλεων Αγγελιαφόρων της Ειρήνης.

 

 

 

 


  • Κοινοποιήστε: