Η Δήμαρχος Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη δήλωσε:
“Σήμερα, μετά τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλλονής για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Δυτικής και Βόρειας Λέσβου, στις 8 Δεκεμβρίου 1912, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των ηρώων της μάχης του Κλαπάδου, στο Τυραννίδι, με την οποία τελείωσε η τουρκική κατοχή στο νησί. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τη Μονή Λειμώνος, όπου προσκυνήσαμε την κάρα του Αγίου Ιγνατίου, και θαυμάσαμε τα εκθέματα του Μουσείου”.
“Στο Αρχονταρίκι της Μονής Λειμώνος, μαζί με τους Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μήθυμνας, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων., βουλευτή Λέσβου της ΝΔ,, κ. Αθανασίου, τον βουλευτή του ΣΥΡΥΖΑ, κ. Μπουρνούς, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Δημήτρη Βουνάτσο, τον Γυμνασιάρχη Καλλονής και τον πρώην Δήμαρχο Μήθυμνας, κ. Δημήτρη Βατή, μαζί με τη σύζυγό του κ. Μένη και τις Δημοτικούς Συμβούλους Δυτ. Λέσβου, κ. Αφροδίτη Βατή, κ. Ελένη Μόλβαλη, την κ. Ραλλού Κράλη κ.α”.
“Μαζί με τον αγαπημένο μας, πρώην Δήμαρχο Μήθυμνας, κ. Δημήτρη Βατή, ο οποίος σε συνεργασία με τον πρώην Δήμαρχό μας, τον μακαριστό Λυκούργο Κάππα, έκαναν την αδελφοποίηση των Δήμων μας. Όλοι θυμόμαστε τη φιλοξενία και την αγάπη τους”.
“Θυμάμαι, όταν ήρθαμε στον Μόλυβο το Πάσχα του 1997. Ο μ. Λυκούργος Κάππας, μιλούσε για το Λευκόνοικό μας και δάκρυζε. Απέναντι είναι τα παράλια της Μικρασίας. Αιωνία η μνήμη του αξέχαστου καθηγητή, γυμνασιάρχη, Δημάρχου και Υπουργού μας, Λυκούργου Κάππα.
Είμαι ευγνώμων που μάς άφησε μια τέτοια κληρονομιά. Ανθρώπους με ρίζες στη Μικρασία. Ευγενείς, πεπαιδευμένους, αρχοντικούς. Όπως ευχαριστώ και τον προκάτοχό μου στη Δημαρχία, τον φίλο, Μιχάλη Πήλικο, που συνέχισε τη συνεργασία των Δήμων μας.
Ύστερα, καταργήθηκε ο Δήμος, και διακόπηκαν οι σχέσεις. Τώρα με τη δημιουργία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ξαναρχίζουμε τη συνεργασία μας”.