Ενημερωτικά Δελτία

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου στον Δήμο Λευκονοίκου  εύχομαι σε όλους και όλες καλή και ευλογημένη από τον Θεό νέα χρονιά, με υγεία, αγάπη και ελπίδα στην καρδιά. Με νέα όνειρα, γεμάτα έμπνευση, δημιουργική σκέψη και αισιοδοξία.

Είθε το 2017 να είναι η χρονιά της επιστροφής στη γη που μας γέννησε, στη γενέθλια γη μας, εκεί όπου είναι θαμμένοι γονείς και πρόγονοί μας!

«Το φθάσιμον εκεί είναι ο προορισμός μας

Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη

Δήμαρχος Λευκονοίκου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας πληροφορώ ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στα τηλέφωνα: 99 694347 και 22 462951(Δημαρχείο),

στο Fax 22 462952,

με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:zena_lysandrou@hotmail.com ή lefkoniko@cytanet.com.cy

και μέσω της σελίδας του Δήμου στο Facebook: ΔΗΜΟΣ Λευκονοίκου.

Επίσης, μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας: ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ, την οποία προσπαθούμε να ενημερώνουμε, για να μαθαίνετε τα νέα του Δήμου μας.

Παρακαλώ πολύ, αν μπορείτε, να μας στείλετε κι εσείς το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο-email, όσοι έχετε, ή των παιδιών σας και των εγγονιών σας, για άμεση ενημέρωση.

Συναντήσεις Δημάρχου

Η Δήμαρχος συναντήθηκε με τους Μητροπολίτες Κωνσταντίας και Λεμεσού, με τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, με τους Δημάρχους Ακανθούς, Κυθρέας, Λατσιών και Αγλαντζιάς, με τον Πρέσβυ της Ελλάδας, με το Επαρχιακό Συμβούλιο Λάρνακας του Σωματείου μας, κ.ά.

Εκδηλώσεις

1)Τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 2 Ιανουαρίου 2017 έγινε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του Δημαρχείου μας σε μια πολύ φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα. Ο τέως Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πήλικος ευχήθηκε στη νέα Δήμαρχο κάθε επιτυχία στο έργο της και της υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα της σε ό,τι τον χρειαστεί. Η νέα Δήμαρχος κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη ευχαρίστησε τον τέως Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, όπως και όλο τον κόσμο του Λευκονοίκου για την αγάπη του, και υποσχέθηκε ότι θα ανταποκριθεί με όλες της τις δυνάμεις στις προσδοκίες του κόσμου της κωμόπολής μας.

2)Δείπνο προς τιμήν του τέως Δημάρχου και των τέως Δημοτικών Συμβούλων στις 7 Φεβρουαρίου 2017. Η Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τόσο της ιδίας όσο και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο και την προσφορά του απερχόμενου Δημάρχου και των μελών του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

3)Συναντήσεις γυναικών

Λευκωσία: 25 Ιανουαρίου. Συνήθως γίνεται την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, στις 4 μ.μ.

Λάρνακα: 2 Φεβρουαρίου. Συνήθως γίνεται την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα στις 10 π.μ.

Λεμεσός: η πρώτη συνάντηση με πρωτοβουλία της Δημάρχου έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2017 και η επόμενη θα γίνει στις 4 του Μάρτη, Σάββατο στις 4μ.μ. στην Αίθουσα της Καθολικής.

 

Συνεδρίες κατεχόμενων Δήμων

Οι Δήμαρχοι των Κατεχόμενων Δήμων συνεδρίασαν στις 27 και στις 30 Ιανουαρίου 2017 και εξέλεξαν ως Πρόεδρό τους τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό, ως 1ο Αντιπρόεδρο τον Δήμαρχο Κυθρέας κ. Πέτρο Καρεκλά και ως  2ο Αντιπρόεδρο τον Δήμαρχο Μόρφου κ. Βίκτωρα Χατζηαβραάμ.

Στις 9 Φεβρουαρίου οι Δήμαρχοι των Κατεχόμενων Δήμων έδωσαν Δημοσιογραφική Διάσκεψη στην οποία αξίωσαν, μεταξύ άλλων, και την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων από τα κυπριακά εδάφη και κατάργηση των εγγυήσεων. Καταδίκασαν, επίσης, τη σύληση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την κατοχική δύναμη.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2017: Γενική συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου.

 

Επίσκεψη Άγγλων Βουλευτών στο Δημαρχείο Λευκονοίκου

Την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων επισκέφθηκαν εφτά Άγγλοι Βουλευτές, προσκεκλημένοι της Κυπριακής Βουλής την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017. Τρεις από αυτούς τους βουλευτές, φίλους της Κύπρου, ο Mr. David Burrowes, MP, ο  Mr. Matthew Offord, MP, και η  Rt Hon Theresa Villiers, MP, επισκέφθηκαν, με πρωτοβουλία του συνδημότη μας κ. Μιχάλη Τακούσιη, και το Δημαρχείο Λευκονοίκου, όπου η Δήμαρχος Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη καταρχάς, τους καλωσόρισε στο προσφυγικό Δημαρχείο της και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξή τους προς την Κύπρο. Στη συνέχεια, οι Βρετανοί Βουλευτές ζήτησαν να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της κωμόπολής της, όπως και για τα σχέδιά της για τον Δήμο της. Επιπλέον, η Δήμαρχος τούς ενημέρωσε για την πορεία αναστήλωσης της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, και τους προσκάλεσε, σε προσεχή επίσκεψή τους, να επισκεφτούν μαζί το Λευκόνοικο, πρόταση που αποδέχθηκαν ασμένως. Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση στην οποία οι εκλεκτοί επισκέπτες του Δήμου Λευκονοίκου απόλαυσαν τα παραδοσιακά κεράσματα της Μεσαορίας.

 

Παιδικές Χριστουγενιάτικες γιορτές

Παράρτημα Λευκωσίας: 4/1/2017

Παράρτημα Λεμεσού: 7/1/2017

Παράρτημα Λάρνακας: 8/1/2017

Σε όλες τις γιορτές ήταν παρούσα η Δήμαρχος, και ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους καλή κι ευλογημένη νέα χρονιά.

 

Εκδρομές του Σωματείου μας στην Πάφο

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Λεμεσού πραγματοποίησε την εκδρομή του στο ξενοδοχείο Cypria Maris, στις 14-15 Ιανουαρίου 2017, ενώ το Επαρχιακό Συμβούλιο της Λευκωσίας στο ξενοδοχείο Φαέθων, στις 28-29 Ιανουαρίου 2017.

 

Κηδείες

Πάρης Χούτρης, 31 Δεκεμβρίου 2016

Ανδρέας Φιλίππου, σύζυγος Λουκίας Χατζησωτηρίου, 10 Ιανουαρίου 2017

Νίκος Κ. Αυξέντη, 13 Ιανουαρίου 2017

Ηλιάδα Φουντζή, 14 Ιανουαρίου 2017

Σταυρής Ιατρού, 19 Ιανουαρίου 2017

Ελένη Γρηγορίου, 31 Ιανουαρίου 2017

Άννα Βασιλείου(Αντζιελή) 9 Φεβρουαρίου 2017

Ανδριανή Γιαννή (Γιαννούξιου), 9 Φεβρουαρίου 2017

Τον Δήμο στις κηδείες εκπροσώπησε η Δήμαρχος και ο Γραμματέας του Δήμου.

 

Συνεδρίες Δημοτικού Συμβουλίου

2 Ιανουαρίου 2017

24 Ιανουαρίου 2017

 

Προγραμματίζονται:

1) Συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

2)Σήκωσες στο Οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα, στις 26 Φεβρουαρίου 2017, στις 8 μ.μ.

3)Συμμετοχή τριών παιδιών του Δήμου Λευκονοίκου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2017, στον Δήμο Νέας Ιωνίας στην Αθήνα.

4)Γιορτή για την Πολύτεκνη Μάνα, την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, στις 7μ.μ στο Οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα.

 

Επιδιόρθωση εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ Λευκονοίκου

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τεχνική Επιτροπή αλλά και από επισκέψεις της Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λευκόνοικο, οι εργασίες της επιδιόρθωσης της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, και ελπίζουν ότι θα είναι έτοιμη περί τα τέλη του καλοκαιριού.

 

 

Επίδοση Υποτροφιών

Σε μια σεμνή τελετή στο Οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα, επιδόθηκαν από τη Σχολική Εφορεία του Γυμνασίου Λευκονοίκου βραβεία για τους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες από τον Δήμο μας στις εισαγωγικές εξετάσεις του περασμένου Ιουνίου, ενώ άλλα 16 παιδιά πήραν υποτροφίες από τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Κυριακής Θούπα και Ελένης Σαββίδου.

Έκκληση

Κάνουμε και πάλι έκκληση σε όλους τους συνδημότες μας, όπως συνεισφέρουν ειδικά στις κηδείες των προσφιλών τους προσώπων, στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα του Λευκονοίκου που προσφέρουν υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες από τον Δήμο μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 99 542078 ή 99694347

 

 

 

 

 


  • Κοινοποιήστε: