Δελτία Τύπου

8οΔελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου, 12 Οκτωβρίου 2017

Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα παραδόθηκε σήμερα από τον εργολάβο του έργου η εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Λευκονοίκου στις 4μ.μ. η οποία αναστηλώθηκε από τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Το έργο χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το συνολικό κόστος των εργασιών ανέρχεται σε 430,000 ευρώ.

Μια τοιχογραφία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ καλύπτει όλο τον τοίχο της τυφλής κάμαρας.

Πλήθος κόσμου βρισκόταν από νωρίς στην εκκλησία. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Οι πιο πολλοί έμειναν έξω από την εκκλησία, γιατί δεν τους χωρούσε.

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, φανερά συγκινημένη, τονίζει:

« Αρχάγγελός μας από ερειπιώνας, σήμερα στέκει ανακαινισμένος, αγέρωχος, επιβλητικός και μεγαλόπρεπος. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το θαύμα. Κυρίως, τον Αρχάγγελό μας. Και ύστερα τον προκάτοχό μου στη Δημαρχία, φίλο Μιχάλη Πήλικο με το Δημοτικό Συμβούλιό του. Τον φίλτατό μας κ. Τάκη Χατζηδημητρίου, τον κ. Αλή Tuncay, τον κ. Διομήδη Μυριανθέα, τον κ.Γλαύκο Κωνσταντινίδη, τον πατέρα Κυριάκο Παπαιωακείμ, τον δρα Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου. Την Ευρωπαική Ένωση και τη UNDP και την κ. Tiziana Zennaro, τον εργολάβο Γιακούπ».

Τέλος, καταλήγει στην ανακοίνωσή της με στίχους από ένα ποίημα της φιλολόγου Κυριακής Παρασκευά, πρεσβυτέρας:

Κι ο πτερωμένος άγγελός σου, ο Ταξιάρχης, 
να ζυγιάσει το δίκαιο.
Κάτω από τον ακοίμητο οφθαλμό,
 
να σε ‘πολευτερώσει
“.
Κούλα Παρασκευά

 

 

 


  • Κοινοποιήστε: