Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Λευκονοίκου ευχαριστεί από καρδιάς τον Δήμο Αγλαντζιάς, τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δημοτικό Γραμματέα, κ. Χάρη Τσαγγαρίδη, για την προθυμία τους να βοηθήσουν τον Δήμο Λευκονοίκου στη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε, μετά την αποχώρηση του Γραμματέα κ. Λούη Αθανασίου, μετά από ευδόκιμη υπηρεσία πολλών ετών.

Λόγω της παγοποίησης των θέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία από την αρχή της πανδημίας, δεν μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει στην πλήρωση της θέσης που έχουν εγκρίνει τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, γι΄ αυτό και εδώ και πέντε μήνες δεν μπορούσε να λειτουργήσει νόμιμα.

Σύμφωνα με γνωμάτευση, εδώ και κάποιους μήνες, του Νομικού Συμβούλου της Ένωσης Δήμων, κ. Χριστάκη Χριστοφίδη, αλλά και σύσταση των Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου Εσωτερικών(τέως και νυν), κ. Κύπρου Κυπριανού και κ. Κώστα Κωνσταντίνου, του κ. Αντώνη Οικονομίδη, Πρώτου Διοικητικού Λειτουργού στο ΥΠΕΣ, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΥΠΕΣ και Αναπληρωτή Επάρχου Κερύνειας, όπως και ανώτερων λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Λευκονοίκου έπρεπε να προχωρήσει σε αγορά υπηρεσιών από άλλο δήμο, για να λειτουργεί σύμφωνα με τον Περί Δήμων Νόμο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στην κ. Αντιγόνη Χατζηγεωργίου, Δημοτική Ταμία Αγλαντζιάς, που αποδέχτηκε την πρόταση για να υπηρετήσει για λίγο χρονικό διάστημα στον Δήμο Λευκονοίκου ως Αναπληρώτρια Γραμματέας του Δήμου, μέχρι την αποπαγοποίηση και πλήρωση της θέσης από άλλο άτομο.

Τα δύο Δημαρχεία, Αγλαντζιάς και Λευκονοίκου, υπέγραψαν, στις 16 Δεκεμβρίου 2020, Συμφωνία Διάθεσης Υπηρεσιών, με την οποία η κ. Αντιγόνη Χατζηγεωργίου θα απασχολείται μερικώς στη θέση της Αναπληρώτριας Γραμματέα του Δήμου Λευκονοίκου.

Έτσι, ένα θέμα που ταλάνισε τον Δήμο Λευκονοίκου από το καλοκαίρι, είχε αίσιο τέλος.

Ο Δήμος ευχαριστεί όλους, όσοι βοήθησαν στην επίλυση του προβλήματος αυτού.

19 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 


  • Κοινοποιήστε: