Τεθνεώτες-Επικήδειοι

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022
Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο
12:30 μ.μ.
Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου

Με αισθήματα άφατης θλίψης φέραμε τα βήματά μας σήμερα σε αυτό τον πάνσεπτο ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου για να αποχαιρετήσουμε έναν εκλεκτό γαμπρό του Λευκονοίκου μας, τον Γιώργο Επιφανίου από την Κυπερούντα, ένα ευγενή, ευπατρίδη, καλλιεργημένο άνθρωπο, ο οποίος αγάπησε την κωμόπολή μας όσο λίγοι. Πώς να ξεχάσουμε το χαμόγελο της καλοσύνης του, την ευγένεια της ψυχής του, την ανωτερότητα του ήθους του;

Σεμνός, ταπεινός, πράος και μειλίχιος, λάτρευε τη γυναίκα του Μάρω Γρηγορίου, εγγονή του αείμνηστου βρακοφόρου δημάρχου μας, του εγγράμματου αυτοδίδακτου δημάρχου μας, του Λουκά Γρηγορίου! Κόρη του Ανδρέα Γρηγορίου και της Αντριανής Τόλλου.

Γεννημένος στην όμορφη κωμόπολη της Κυπερούντας, μέσα σε εκείνη την ορεινή σκηνογραφία, τελείωσε την περίφημη και περιώνυμη Σχολή Μιτσή η οποία τόσα έχει προσφέρει στις ορεινές κοινότητες του Τροόδους!

Εγκρατής των Οικονομικών, διορίστηκε στην Ελεγκτική Υπηρεσία της τότε Κοινοτικής Συνέλευσης, μετά μεταπήδησε στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και τέλος εργάστηκε στο Γραφείο του Φόρου Εισοδήματος. Μαζί με την αγαπημένη του Μάρω απέκτησαν τους δύο γιους τους, τον Λουκά και τον Ανδρέα, οι οποίοι τους χάρισαν τρία εγγόνια: την Αλεξάνδρα, τον Γιώργο και τον Μάριο.

Τον θυμόμαστε καλά που ερχόταν στο Λευκόνοικο κάθε Σαββατοκυρίακο αλλά και τις γιορτές. Πολύ συμπαθητικός και αξιολάτρευτος άνθρωπος. Όλοι μιλούσαν για την ευπρέπεια και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Μάλιστα, τον σύγκριναν με τον πεθερό του. Έμοιαζαν στην καλοσύνη, τη σεμνότητα και το ήθος.

Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε με την ασθένεια της εποχής μας. Τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Τώρα θα ησυχάσει. Είμαι σίγουρη ότι η ψυχή του έχει θέση στο κέντρο του παραδείσου. Εξαγνίστηκε αυτά τα χρόνια. Χωρίς αμαρτίες, χωρίς κακίες, χωρίς τα ανθρώπινα…

Αγαπημένη μου Μάρω, Λουκά μου και Ανδρέα μου, σε σας, τις γυναίκες και τα παιδιά σας, τα αδέλφια του και τους υπόλοιπους συγγενείς, εύχομαι την εξ ύψους παρηγορίαν. Να τον θυμάστε και να τον μακαρίζετε. Είστε πολύ ευλογημένοι που είχατε μιας τέτοιας ποιότητας άνθρωπο για σύζυγο, πατέρα και παππού σας.

Αγαπημένε μας Γιώργο,
Να πας στο καλό.
Μακαρία η οδός η πορεύει σήμερον.
Καλό παράδεισο.
Καλή Ανάσταση.
Καλή Αντάμωση.
Μέμνησο και υπέρ ημών.


  • Κοινοποιήστε: