Ανακοινώσεις

Απόψε στο Δημαρχείο μας η Σχολική Εφορία βράβευσε τους άριστους και τις άριστες αποφοίτους μας, ενώ τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα έδωσαν τα βοηθήματα σε φοιτητές και φοιτήτριες με καταγωγή από το Λευκόνοικο. Είναι κάθε χρονιά, εκτός από τα δύο χρόνια της πανδημίας, μία όμορφη εκδήλωση στην οποία έρχονται οι νέοι μας και γνωρίζουν το Δημαρχείο μας, ακούνε για την κωμόπολή μας και νιώθουν ότι ανήκουν εδώ.

Απόψε, αφού εξέφρασα τη χαρά μου για την παρουσία τους στο Δημαρχείο μας το οποίο είναι το σπίτι όλων μας, συνέχισα προτρέποντάς τους να έρχονται στις εκδηλώσεις του Δήμου μας, και τους μίλησα για το Λευκόνοικο των αρχών του 1900 το οποίο μεσουρανούσε από τότε. Στη συνέχεια, τους θύμισα την ομηρική προτροπή: ” Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων”, προτρέποντάς τους στην αριστεία. Προχωρώντας, τους ενημέρωσα για τις δύο εκπαιδευτικούς που άφησαν χρήματα στα δύο Φιλανθρωπικά μας Ιδρύματα που πήραν το όνομά τους, την καθηγήτρια Αγγλικών, τη μ. Ελένη Σαββίδου, και τη δασκάλα μ. Κυριακή Θούπα. Τέλος, αφού τους ευχήθηκα για τις γιορτές, τελείωσα με ευχές και για τη ζωή τους, να έχουν τη βοήθεια και την ευλογία της Παναγίας μας και των Αγίων του Λευκονοίκου μας.

Αξίζει να αναφέρω ότι μου άρεσαν τα δύο κοριτσάκια, η Μαριλένα και η Χαρά Γρηγορίου, κόρες του Μιχάλη και εγγονές του Κοινοτάρχη Ντίνου Γρηγορίου και της Χαρίκλειας, τα οποία έπαιξαν στο αρμόνιο χριστουγενιάτικες μελωδίες. Είναι η δεύτερη φορά που τις βλέπω. Τις γνώρισα στο σχολείο τους, όταν πήγα να μιλήσω για το Λευκόνοικο. Πόσο χάρηκα που τις γνώρισα! Δικά μας παιδιά. Τότε, τους μίλησα για τον πρόπαππού τους, τον εξαίρετο βρακοφόρο Δήμαρχό μας, τον μ. Λουκά Γρηγορίου, στον οποίο οφείλουμε σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όσα πρόσφερε στην κωμόπολή μας!

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω και στο εξαιρετικό ποίημα για τη λευκονοιτζιάτισσα Σκορτού που μας απάγγειλε ο Μιχάλης Κτίστης και μας συγκίνησε, κυρίως, όταν η κόρη του Βίκη, που παρουσίαζε το πρόγραμμα, τού πρόσφερε ένα δώρο!

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Σχολικής Εφορίας που ετοίμασαν την εκδήλωση.


  • Κοινοποιήστε: